Foto: F. Kräling Motorsport-Bild GmbH - www.kraelingbildagentur.de

Audi R10 vant igjen

Audi tok diesel-hat trick på Le Mans

Audi tok sin 8. seier på Le Mans i helgen og vant for tredje år på rad med dieselraceren R10.

Publisert Oppdatert

Under sin 10. deltagelse på Le Mans vant Audi for 8. gang nå i helgen og for femte år på rad. Men vel så interessant er det at de tok sin tredje strake diesel-seier. Dette er for øvrig andre gang de tar "hat trick" i dette harde løpet; forrige gang var i årene 2000-2002.

Små marginer

Som alle spådde på forhånd, stod kampen mellom Audi og Peugeot, og det var jevnt fra start til slutt, noe de 258 500 tilskuerne (publikumsrekord) satte stor pris på. Aldri var det mer enn en runde mellom de to lederbilene, og da de 24 timene var unnagjort, skilte kun 4 minutter og 31 sekunder.

Erfarne førere

De tre førerne av vinnerbilen - Allan McNish, Tom Kristensen og Dindo Capello - er selvfølgelig ingen nybegynnere; de har alle vært med på å vinne manndomsprøven tidligere.

Skotten McNish vant for første gang i 1998, så helgens seier var en gledelig jubileumstriumf. Dansken Kristensen er gullgrossist i dette løpet; han hadde allerede rekorden for flest Le Mans-seirer, og har nå 8 gullmedaljer i lomma. Tredjemann på laget, italieneren Capello, er heller ingen nybegynner med sine 3 seirer.

Vi gratulerer Audi og alle deres støttespillere og ser fram til nye kraftoppgjør på den franske racerbanen i årene som kommer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen