Ypper seg mot de store

Hyundai skal vise en stor, påkostet sedan med bakhjulstrekk og V8. Nå vil de kjempe mot de etablerte prestisjemerkene.

Genesis ypper seg på hjemmebanen til slike biler. Den lover mye, og det ser i tillegg bra ut.
Genesis ypper seg på hjemmebanen til slike biler. Den lover mye, og det ser i tillegg bra ut.
Publisert Oppdatert
Utseendet er mer moderne enn det vi har sett på de øvrige Hyundai-modellene. Bilen skal også være kjørbar på grensen til det sportslige, og by på god komfort.
Utseendet er mer moderne enn det vi har sett på de øvrige Hyundai-modellene. Bilen skal også være kjørbar på grensen til det sportslige, og by på god komfort.

Les mer: Plastic fantastic
Les mer: Bilnyheter fra Genève

Det er ikke lenge siden Hyundai for alvor begynte å ta opp kampen mot de etablerte bilprodusentene, og lanserte velfungerende modeller med god kvalitet, gode egenskaper og ålreite priser. Etter det er bilene bare blitt bedre og bedre, og selv om de fortsatt henger litt etter på enkelte modeller, kan vi vel si at de har lykkes med inntoget. Og det har de klart på imponerende kort tid.

Nå vil Hyundai yppe seg i et nytt segment, og viser fram Genesis-konseptet på V8-motorenes hjemmebane: New York International Auto Show, som åpner om en ukes tid. De har riktignok hatt store sedaner på programmet tidligere, men dette har vært biler hovedsakelig beregnet på det koreanske markedet, og de har heller ikke vært på nivå med de europeiske eller amerikanske prestisjebilene hva følelse og kjøreegenskaper angår.

- Kjapp og sportslig luksusbil
Genesis skal være noe helt nytt, skal vi tro produsenten selv. Den store, bakhjulsdrevne sedanen har en moderne, 4,6-liters V8 med drøye 300 hk under panseret, koblet til en sekstrinns automatkasse. 0-100-sprinten skal ta rundt seks sekunder.

Hyundai sier at bilen er bygget for å gi underholdende og sportslige kjøreegenskaper, og at den også skal være svært så komfortabel. Genesis er foreløpig bare et konsept, men allerede neste år skal de lansere sin første V8-motoriserte bil på det amerikanske markedet - og den blir nok ikke veldig ulik det vi ser her.

- Markerer starten
- Genesis-konseptet markerer starten på premium-ytelser for merket, sier den amerikanske Hyundai-toppen John Krafcik i pressemeldingen. - Den har gode prestasjoner, kvalitetsopplevelsen og luksusfølelsen er i toppklasse, designen er flott, og den skal bli rimelig, fortsetter han.

Konseptet har i tillegg det nyeste av sikkerhetsutstyr og detaljer som ryggekamera, ventilerte seter og adaptiv cruise-control.

Det skal bli spennende å se hvordan det amerikanske markedet tar imot en utfordrer til deres egne tradisjonsrike modeller, og vi venter også i spenning på om Genesis kommer til våre breddegrader.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning