TT med skikkelig futt

Audi TT er blitt et yndet tuningobjekt. Audi-spesialistene hos MTM gir den opptil 340 hk.

Publisert Oppdatert

SE BILDENE HER
LES MER: BMW UTEN TAK

Den tyske Audi-tuneren MTM har tradisjon med å ta for seg alt som ruller ut fra Audi-fabrikkene, og det var jo derfor naturlig at de også ville legge vantene på den nye TT.

MTM skryter voldsomt av hvordan TT er i standardform, men har likevel gitt den til dels kraftige modifikasjoner.

Lillebror med 313 hk
Den to liter store, turbomatede motoren har originalt 200 hk. Etter MTMs modifiseringer gir den 245 hk og 355 Nm med deres minste trimsett. De neste skrittene er 250 hk og 363 Nm, 272 hk og 370 Nm, eller heftige 313 hk og 395 Nm.

Tuneren forteller at de bruker erfaringene de har fått fra deres TT bimoto-prosjekt - den ville TT´en av forrige generasjon med to 1,8-liters turbomotorer på 430 hk hver. Med denne har de tidligere oppnådd 385 km/t på en testbane, og nå sier MTM at de snart skal forsøke å bryte 400 km/t-barrieren med denne!

Kompressormating og 340 hk
Den 3,2 liter store V6´en får også snart et hyggelig krafttillegg. De 250 hestekreftene økes til 280 hk med nye kamaksler og endringer på innsugs- og eksosanlegget. Og med deres kommende kompressorombygging skal den gi 340 hk.

MTM leverer i tillegg nye eksosanlegg til de to motoralternativene. Du kan da velge to eller fire utblås bak. En ny, nedre del til støtfangeren med plass til utblåsene er selvsagt tilgjengelig.

Digre skrubber
Med større effekt blir det også behov for større bremser. Tuneren leverer tre sett; 330 ganger 32 millimeter store bremseskiver eller 365 ganger 34 millimeter store skiver. For de som av og til skal på bane, leverer MTM et 380x34-sett.

De to sistnevnte settene fordrer 18-tommers hjul, noe tuneren naturligvis også leverer. Og om dette er for lite, får du også 19-tommere skodd med 255/30-gummi rundt om.

MTM forteller også at et stylingsett er på trappene til bilen, og at de stiller opp og gjør det kunden ønsker - om du bare betaler&

Mer på www.mtm-online.de .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning