Test: Opel Corsa 1,3 CDTI 2006

Småbilen som ble stor

Den nye Opel Corsa er ikke lenger en småbil. Verken når det gjelder komfort eller plass.

Sist oppdatert

Opel Corsa har tradisjonelt vært regnet som en småbil, men med lengde på nesten 4 meter og akselavstand på 2,5 meter er den på god vei vekk fra den betegnelsen. De viktigste konkurrentene er Toyota Yaris og VW Polo. Prisene starter fra drøyt 160 000 kroner for rimeligste bensinmotor. Vi kjørte bilen med rimeligste dieselalternativ, 1,3 CDTI med 75 hk.

Opel Corsa er blitt en vellykket stor småbil. Plassen er meget god, i tillegg er bilen behagelig, sikker og fornuftig utstyrt.

Plass

Opel Corsa har dimensjoner som for noen år siden ville plassert den som en liten mellomklassebil. Derfor er det ikke overraskende at plassforholdene er gode nok for fire voksne. Fire personer på rundt 180 cm har helt akseptabel sittekomfort. Bagasjerommet er fornuftig utformet og rommer 334 liter. Det betyr at Opel Corsa har vokst fra et rent småbilstempel og kan brukes som en liten familiebil.

Veiegenskaper

ESP er på plass som standardutstyr i Opel Corsa, det samme er antispinn. Det er viktige saker som gjør en allerede god kjøreopplevelse tryggere. For selv om Opel Corsa ikke er noen utpreget sportslig bil, gjør den et lettkjørt og engasjert inntrykk. Den styrer presist i svinger og har gode marginer på veigrepet.

Motor

Vår Opel Corsa var utstyrt med 1,3-liters dieselmotor med 75 hk og 170 Nm dreiemoment ved 1500 o/m. Det gir en meget smidig og sterk kjøreopplevelse, der dieselmotoren drar godt fra lave turtall og sørger for at du kan gire tidlig. Så mye mer effekt av å dra motoren gjennom hele registeret har du nemlig ikke. Den går pent og uten typiske dieselunoter, noe som er spesielt imponerende i en relativt liten bil

Kvalitet

Opel Corsa har 3 år/100 000 km garanti og 12 års garanti mot gjennomrusting. Opel har slitt noe med sitt kvalitetsomdømme, ikke minst på grunn av noen svake modellserier på slutten av 90-tallet. Forgjengeren gjorde en bra figur, og med den nye modellen har Opel lagt lista enda et par hakk høyere.

Miljø

Den lille dieselmotoren i Opel Corsa 1,3 CDTI er meget drivstofføkonomisk og skilter med et kombinert by/landeveisforbruk på beskjedne 0,46 l/mil. CO2-utslippet er også lavt, med 124 g/km. I tillegg har bilen partikkelfilter som standard og da kan det ikke bli så mye bedre med dagens teknologi.

Komfort

Opel Corsa beviser at en rimelig bil også kan være relativt behagelig å kjøre. Det er enkelt å finne en bra sittestilling, mens setene gir tilstrekkelig støtte og fasthet. Vår Opel Corsa var utstyrt med manuelt klimaanlegg (+7 600 kroner i Enjoy-versjon) som vi kan anbefale.

Imidlertid imponerer Opel Corsa mest når det gjelder kjørekomfort. Bilen oppfører seg pent på alle typer underlag og filtrerer ut det meste av ujevnheter. Dessuten er den ganske stillegående i forhold til andre konkurrenter i denne prisklassen.

Sikkerhet

Opel Corsa ble testet i EuroNCAP i 2006. Resultatene var meget gode, med fem av fem stjerner for kollisjonsbeskyttelse av voksne, med god score både ved front- og sidekollisjon. Bilen fikk tre av fem stjerner for sikring av barn og tre av fire stjerner for fotgjengersikring. Det ble bemerket at førerens hode kom i kontakt med rattet på tross av kollisjonsputen.

Økonomi

Opel Corsa er konkurransedyktig både når det gjelder pris og utstyrsnivå, sett i forhold til de viktigste konkurrentene. Det største spørsmålstegnet gjelder bruktbilprisen, som tradisjonelt ikke har vært like god som for VW Polo og Toyota Yaris. Det bør imidlertid den nye modellen kunne rette på.

Dieselversjonen er ganske dyr i forhold til 1,2-liters bensin med 80 hk (+22 000 kroner). Det sparer du neppe inn ved normal småbilbruk.

Denne saken ble første gang publisert 30/11 2006, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også