Raskere lasteplass

”Stasjonsvognutgaven” av Mini nærmer seg. For deg som vil ha litt ekstra moro, kan vi her vise spionbilder av Traveller i turbomatet S-versjon.

Bilen får kun en dør på siden bak; en bakhengslet "selvmordsdør" på passasjersiden. Foto: Automedia
Bilen får kun en dør på siden bak; en bakhengslet "selvmordsdør" på passasjersiden. Foto: Automedia Foto: Automedia, Inh. Andreas Conradt
Publisert Oppdatert

Mini Traveller: Se bildene
Les mer: Mini med fornuft

Vi hadde egentlig ventet at Mini skulle avduke "stasjonsvognutgaven" av Mini, som får det tradisjonsrike navnet Traveller, på årets Genèveutstilling. Men den kom ikke. I stedet kjørte en delvis maskert Traveller i gatene rundt utstillingsområdet på kveldstid, som en kreativ forsmak på det som skal komme.

Låvedør og selvmordsdør
Traveller tar med seg det meste vi har sett på tidligere konseptmodeller, med bred bakdør av låvedør-typen - den er delt vertikalt, og åpnes ut til sidene - og den får en lang bakdør av selvmordstypen (hengslet i bakkant) på passasjersiden. Dette er forresten den eneste bakdøren den får.

Morsom bil
Femseteren kommer altså i morsom S-variant også. Fronten blir som på Cooper S, med store luftinntak og scoop på panseret som forer intercooleren med kjølende luft. Tøffere styling i underkant av bilen hører også med, og bilen får et eksosutblås på hver side bak.

Dersom Traveller får kjøreegenskaper som er i nærheten av tredørsmodellene, noe vi egentlig tar for gitt, kan dette bli en ordentlig morsom, liten og praktisk bil.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning