Rally mot fyllekjøring

Svenske Daniel Carlsson kjører i år rally-VM under banneren: ”World Rally Against Drunk Driving”. I helgen har han sin sesongpremiere på hjemmebane.

Daniel Carlsson ønsker å påvirke folk til å ikke kjøre i fylla. Foto: Sutton
Daniel Carlsson ønsker å påvirke folk til å ikke kjøre i fylla. Foto: Sutton
Publisert Oppdatert

Daniel Carlsson er i dag Sveriges eneste stjerne i WRC-sirkuset og det stilles høye forventninger til han på hjemmebane denne helgen. I fjor ble han nummer tre i en Mitsubishi, mens han i år kjører en Citroën Xsara - bilen som har vært overlegen i rally-VM de siste årene.

LES MER: SHAKIRA DESIGNER SEAT
LES MER: STOR BIL - OFTE I GRØFTA

Snakker til unge menn
Carlsson har i likhet med Henning Solberg slitt med å få et betalt sete i rally-VM, og da må man være kreativ for å skaffe penger. Svenskens kampanje mot fyllekjøring har generert mye oppmerksomhet og på pressekonferansen torsdag var til og med Sveriges infrastrukturminister på plass.

- Daniel er ung og således rett mann for dette. Det er unge menn vi må nå ut til, sa Åsa Torstensson til TV4 Sverige.

16 000 kjører i fylla hver dag
Statistisk sett kjører 16 000 svensker i fylla hver eneste dag. Nå håper Daniel Carlsson at han kan være et forbilde og forhindre at svensker - og alle andre for den saks skyld - kjører i påvirket tilstand.

-Som rallyfører har jeg kjørt av veien mange ganger, jeg vet hvor stor risikoen er under kontrollerte former. Å kjøre i påvirket tilstand er galskap, sier Daniel Carlsson selv.

Daniel Carlsson mener helt sikkert det han sier. Samtidig gir denne kampanjen han dyrebar PR slik at han klarer å skaffe de millionene det koster å kjøre de 6-7 VM-rundene han har planlagt i år. Om en uke kjører han også Rally Norway.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning