Peugeot viser to nye

Endelig har Peugeot frigitt de første bildene av den nye 308. Den store varianten av lillesøster 207 er også klar.

207 SW er lengre og har høyere tak enn 207 i kombicoupé-versjon.
207 SW er lengre og har høyere tak enn 207 i kombicoupé-versjon.
Publisert Oppdatert

Peugeot - Se bildene

Vi har tidligere vist en del spionbilder av Peugeot 308. Så datt det plutselig inn en mail fra Peugeots pressekontor, der tittelen var "bilder av 308". Mailen inneholdt kun en link. Og på linken lå det fire bilder av bilen.

Ikke noe informasjon, ingen flere bilder, ikke noe som helst. Men bildene viser ganske mye.

Større og mer elegant
308 blir en større bil enn forgjengeren 307, og den får mer elegante linjer. Samtidig får den en videreutviklet variant av den markante Peugeot-grillen. Hekken blir - som vi tidligere har skrevet - særegen, men uten å stikke seg så voldsomt ut.

Bilen, som kommer hit tidlig neste år, kommer først som tre- og femdørs kombicoupé. Stasjonsvogna SW og en ståltak-cabriolet med etternavnet CC vil komme senere.

Mange snille motorer
Det er som nevnt ikke akkurat mye informasjon vi har fått om bilen. Men Peugeot skryter av at den får svært drivstoffgjerrige og miljøsnille motorer. Vi antar det blir snakk om alt fra en 1,6-liters diesel på 90 hk til en 2,2-liter på 170 hk, og bensinmotorer fra smått til stort. En sint 308 GTi ventes også, med den samme turbomotoren som vi finner i Mini Cooper S. Regn med 200 hk i denne.

Det sies også at 308 skal komme som diesel-hybrid, der batteripakken ligger der reservehjulet ellers skulle vært.

Lengre og bredere - og mer rommelig
Interiøret ser bedre ut enn noensinne, og det er i følge produsenten lagt stor vekt på opplevd kvalitet og på funksjonalitet. Med stort glasstak og stor frontrute blir det også svært lyst og trivelig i bilen.

I høst kommer for øvrig 207 i SW-utgave. Stasjonsvogna er 11,9 cm lengre og 3,8 cm høyere enn kombicoupéen, og både de i forsetene og de i baksetet har bedre beinplass enn i denne. Bilen har også fått en rekke fleksible og praktiske løsninger. Og du kan få den med et 1,1 m2 stort glasstak, for en lys opplevelse. Om du har glasstak - som leveres med en gardin om sola skulle skinne for sterkt - kan du også åpne vinduet i bakluka separat.

Sammenliknet med forgjengeren 206 SW, er bilen 12,1 cm lengre, 8,4 cm bredere og 8,3 cm lengre. Dette gir også et hyggelig bagasjerom; bilen sluker unna 428 liter, og legger du ned det 1/3- og 2/3-delte baksetet får du 1433 liter å boltre deg på.

Liksom-offroad og morovarianter kommer
207 SW leveres med dieselmotorer på 1,6 liter og 90 eller 109 hk, og bensinmotorer fra 1,4 l/75 hk til 1,6 l/120 hk. Og Peugeot forventer forresten av den skal få fem stjerner hos EuroNCAP - noe annet ville jo vært for dårlig i 2007.

Peugeot forteller for øvrig at det vil komme en mer høyreist, offroadaktig 207 SW med etternavnet Outdoor og at det kommer en RC-utgave med turbomatet 1,6-liter på 174 hk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning