Familie-småbil med utsikt

Peugeot viser fram familieversjonen av småbilen 207; en høybygd bil med mye glass og fleksible løsninger. Og Peugeot hinter samtidig om en litt røffere variant.

Det røffe eksteriøret forsvinner nok underveis til produksjonsbåndet.
Det røffe eksteriøret forsvinner nok underveis til produksjonsbåndet.
Publisert Oppdatert
SE BILDENE HER

Peugeots SW-modeller kan vel anses som de familievennlige utgavene av deres vanlige biler. De er ikke helt som tradisjonelle stasjonsvogner, men byr på en del praktiske ting i tillegg.

Praktisk og lys
Som storebror 307 SW, har også 207 SW-konseptet fått et høyere tak. Det aller meste av taket er også her av glass, noe som gir et lyst miljø innvendig. Dessuten er det moro for de små å kunne kikke opp på tretoppene.

Seteløsningen blir av velkjent og praktisk type; baksetet er delt, og hele eller deler av det kan enkelt - og med en håndbevegelse - legges flatt om du behøver mer lasteplass. En rekke oppbevaringsrom og nettinglommer er på plass. Bagasjeromsluka er delt, så du kan åpne bare glasset om du vil slenge inn en pose.

Det vi ser her, er en SW-konseptbil som Peugeot skal vise på den kommende Genève-utstillingen. Skreller du av pynteplasten og legger bilen litt nærmere bakken, står du nok igjen med utseendet som produksjonsmodellen får.

Mer røft på vei?
Konseptet har fått etternavnet "Outdoor", og har fått et røffere eksteriør med beskyttelsesplater under støtfangerne foran og bak, skjermbreddere og kraftige sideskjørt. Om dette er et tegn på at de vil følge blant andre Volkswagens Cross-modeller og Skodas Scout-modeller, vil tiden vise. Men konseptbilen viser i hvert fall en ny retning hos den franske bilprodusenten. Nå kommer jo Peugeots kompakt-SUV 4007 også snart, så vi velger å tolke Outdoor som et tegn på at det er mer på vei.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning