Petters mareritt

Hovedårsaken til at Petter Solberg forlenget sin avtale med Subaru var fordi Pirelli-dekkene skulle bli byttet ut mot BF Goodrich. Nå kan det hende Petter må kjøre med Pirelli dekk ett år til.

Foto: Sutton
Foto: Sutton
Publisert Oppdatert
Foto: Sutton
Foto: Sutton

LES MER: VANT RALLY-VM

Det er det velrennomerte magasinet Autosport som skriver dette i siste nummer. Pirelli har tidligere sagt at de ikke skal levere dekk til rally lenger, og Petter Solberg trakk et lettelsens sukk når den beskjeden kom. Den norske Subaru-føreren har nemlig ment at for dårlige dekk har vært en av hovedårsakene til de svake resultatene den siste tiden.

Skulle bytte
Vi Menn vet også at en av hovedårsakene til at Petter Solbeg forlenget sin avtale med Subaru til 2009-sesongen var fordi Pirelli-dekkene skulle bli byttet ut mot BF Goodrich til neste år.

Nå kan det hende dette ikke skjer likevel. Ryktene skal ha det til at BF Goodrich har nektet å levere dekk til Subaru og at Pirelli derfor skal levere dekk ett år til.

- Jeg har også hørt disse ryktene, men jeg vet ikke hva som er tilfelle. Hvis det blir sånn at Subaru ikke kan kjøre hvis de ikke får dekk kommer vi selvsagt til å levere dekk til teamet, sier Paul Hembrey fra Pirelli.

Subarus teamsjef, Richard Taylor, letter også litt på sløret.

- Vi har ikke offentliggjort hvilke dekk vi skal kjøre med til neste år, men jeg har forstått det slik at Pirelli har gitt beskjed til det internasjonale bilsportforbundet at de kanskje ikke trekker seg fra rally likevel.

Utsettelse
Ryktene om Pirelli dekk er bare en av flere dårlige nyheter for Petter Solberg om dagen. Nylig fikk han beskjed om at Subarus 2007-modell ikke blir klar til de første løpene neste år.

- Jeg er forbannet og kommer til å ringe David Richards (som eier Subaru-teamet, red. anm.) Jeg skjønner at de trenger tid, men vi er nødt til å presse på, sier Solberg til Autosport.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning