Vant igjen

Rallyløpet i Australia i helgen fikk et svært heldig utfall for den regjerende verdensmesteren Sébastien Loeb og hans kartleser Daniel Elena.

Publisert Oppdatert

Loeb tar sin tredje verdensmester seier for førere i Rally-VM

Deres største konkurrent, Marcus Grönholm måtte kjøre seg inn på en 3. plass hvis han skulle ha håp om å vinne tittelen, men endte på en 5. plass. Dermed vant Loeb og Elena mesterskapet for førere i VM i Rally 2006. Det er tredje gang på rad det dyktige mannskapet vinner denne tittelen. Det skriver Citroën i en pressemelding.

Brakk armen
Seieren i år er spesiell fordi Sébastien Loeb og Daniel Elena ikke deltok i Rally Australia, ei heller i Tyrkia. Loeb var så uheldig å brekke armen under en treningsøkt på Mountainsykkelen sin, rett etter seieren på Kypros. Takket være det store forspranget de hadde kjørt inn tidlig i sesongen, er de nå utenfor konkurrentenes rekkevidde. Det gjenstår to løp til på rallykalenderen, New Zealand 17. - 19. november og Wales 1. - 3. desember. Sébastien Loeb håper å delta i det siste.

Selv syntes Loeb det var vanskelig å forstå at han faktisk hadde vunnet. Klokken var 05.30 om morgenen i Frankrike, da det ble klart i Australia at Sébastien Loeb var verdensmester, litt tidlig ifølge ham selv.

Krevende
I Australia ble de to offisielle Xsara WRC kjørt av Xavier Pons & Carlos Del Barrio og Dani Sordo & Marc Marti. Pons & Del Barrio kjørte et meget bra løp på det svært så krevende underlaget. Det samme gjorde lagkameratene Sordo & Marti, selv om de kjørte ut første dagen. Dermed måtte de starte med en betydelig straffetid på dag 2, og kom over målstreken 43 minutter etter vinneren. Xavier Pons og kartleseren Carlos Del Barrio kjørte seg inn til en flott 4. plass.

Stillingen i VM for førere etter Rally Australia er nå:

  • S. Loeb (F) 112 poeng
  • M. Grönholm (FIN) 91
  • M. Hirvonen (FIN) 57
  • Dani Sordo (E) 43,
  • M. Stohl (A) 40
  • P. Solberg (N) 31

I Mesterskapet for konstruktører leder BP-FORD WRT med 167 poeng foran Kronos Total Citroën med 151 poeng.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning