Markus Winkelhock debuterer:

Ny Formel 1-fører

Christijan Albers har blitt sparket av Formel 1-teamet Spyker og det betyr at Markus Winkelhock får sin Formel 1-debut til helgen.

Manfred Winkelhock gjør sin F1-debut til helgen. (Foto: Sutton)
Manfred Winkelhock gjør sin F1-debut til helgen. (Foto: Sutton)
Publisert Oppdatert

Winkelhock er et kjent navn for mange racinginteresserte. Faren til Markus, Manfred, var en habil Formel 1-fører på begynnelsen av 80-tallet, men han omkom i en sportsvognsulykke i 1985. Også bror til Manfred, Joackim, kjørte litt Formel 1, men "Smokin' Jo" ble mest kjent som en av verdens beste standardbilførere.

Første gang i F1
Nå er det altså 27 år gamle Markus Winkelhock sin tur til å debutere i Formel 1. Tyskeren vet hva han går til ettersom han har testet for Spyker-teamet tidligere, men dette blir hans første Formel 1-start.

Det vil si at hele fem av de 22 førerne som stiller til start på tyske Nürburgring til helgen kjører på hjemmebane. Formel 1-interessen i Tyskland har riktignok sunket noe etter at Michael Schumacher ga seg, men til helgen kan tyskerne altså heie på Ralf Schumacher, Nick Heidfeld, Nico Rosberg, Adrian Sutil og Markus Winkelhock.

Kommer fra DTM
Winkelhock har denne sesongen kjørte sporadiske løp i DTM, mens han i fjor konsentrerte seg om testførerjobben i Formel 1. Før det kjørte han Renault World Series og ble nummer tre sammenlagt. Han har også mange år i Formel 3 bak seg.

Grunnen til at Christijan Albers er sparket har ikke Spyker gått ut med, men det ligger i kortene at nederlenderen ikke har kjørt fort nok. Ofte har han blitt frakjørt av teamkamerat Adrian Sutil, men heller ikke Sutil har klart å ta poeng denne sesongen.

MER: SPIONSKANDALE RYSTER F1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning