Mikro-Samba

Volkswagen har presentert den tredje konseptmodellen som skal fortelle hvordan den kommende bybilen deres blir.

Space Up! Blue er en mer rommelig variant av Volkswagens kompakte bybil-konseptserie.
Space Up! Blue er en mer rommelig variant av Volkswagens kompakte bybil-konseptserie.
Publisert Oppdatert

Bilder: Volkswagen Space Up! Blue

Up!-konseptbilene skal fortelle oss hvordan Volkswagen mener at deres kommende minibil skal være. Bilen skal komme på markedet om et par års tid, og selges over hele verden. Dette gjør at den vil komme i mange ulike varianter; i små og helt enkle utgaver der svært rimelige biler er et krav, og i mer påkostede og bedre utstyrte, større modeller på andre markeder.

Kompakt og vennlig
Fellesnevneren er kompakte ytre mål, lite av ting som ikke må være på plass, hekkmotor og bakhjulstrekk. Liten grad av kompleksitet, god utnyttelse av den innvendige plassen, og små motorer med lavt forbruk er også noe som skal kjennetegne de små bilene.

Vi har tidligere fått se en liten todørsmodell av Up!, og en lengre femdørsmodell. Nå viser Volkswagen fram bilen i en mer rommelig variant, som de har kalt Space Up! Blue. Bilen er bare 3,68 meter lang, 1,57 meter høy og 1,63 bred, men innvendig har den plass som langt større biler.

Med solceller på taket
Designen er inspirert av 50- og 60-tallets Samba-buss, med små vinduer i taket. Blue-navnet henviser til at dette skal være en enda mer miljøvennlig utgave, og konseptbilen har en hydrogendrevet brenselscelle som driver en 61-hesters elmotor.

Bilen kan kjøres ti mil på strøm fra batteripakken alene - som igjen lades av bremsing, av brenselscellen og av solceller på taket - og 25 mil på energien som hydrogenet i bilens tanker kan by på.

Sannsynligvis blir dette en altfor kompleks og kostbar løsning for å drive den lille bilen, og det er mer sannsynlig at den får et knippe gjerrige tresylindrete motorer som drikker bensin eller diesel når den kommer om noen år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning