Mer Mini-moro

Selvsagt kommer også den nye Mini´en i en enda sprekere og enda sintere John Cooper Works-variant.

Med 192 hk fra den turbomatede 1,6-literen bør Works flytte greit på seg. Og med tanke på hvor gode kjøreegenskapene til Mini er allerede i utgangspunktet, ser vi ingen grunn til å ikke glede oss.
Med 192 hk fra den turbomatede 1,6-literen bør Works flytte greit på seg. Og med tanke på hvor gode kjøreegenskapene til Mini er allerede i utgangspunktet, ser vi ingen grunn til å ikke glede oss. Foto: Conrad Piepenburg, www.piepenburg.de Publication only with written permission!
Publisert Oppdatert

LES MER OM MINI

Alle med litt interesse for Mini kjenner vel til John Cooper Works, som i alle år har bygget moroversjoner av Mini. Den nye Mini´en kom også i en Works-versjon rett før den fikk avløsning; en illsint, rendyrket morobil med null baksete og 210 hk under panseret.

På slutten av fjoråret overtok BMW - som jo eier Mini - rettighetene til merkenavnet John Cooper Works. Og alt tyder på at de vil bruke dette som en "M"-divisjon på Mini.

Mer motor - mer moro
Nå kommer et hyggelig resultat: på Genève-utstillingen skal de vise en John Cooper Works-pakke til annen generasjon av den gjenfødte Mini, og den kommer på markedet til sommeren. Den turbomatede 1,6-literen gir i Works-versjon 192 hk og 250 Nm, noe som er et resultat av et nytt eksosanlegg, et åpnere luftfilter og ny motorstyring.

Men Works handler om mer enn motor. Et sportsunderstell som gjør bilen strammere og legger bilen en centimeter nærmere bakken, hissigere bremser foran og 18-tommers felger hører også med. En rekke små og store tilleggsdingser er også tilgjengelig, blant annet et stylingsett, nye og enda dypere sportsseter, et enda mer gripevennlig ratt trukket i skinn eller alcantara, og en bråte biter i karbonfiberforsterket plast til eksteriør og interiør for å gi den helt rette racingfølelsen.

Fortsatt fornuftig pris?
En helt vanlig Mini gir mye moro for pengene her i landet - lav vekt, relativt liten motor og pene utslippstall bidrar til at prisen holdes på et fornuftig nivå. Works-Mini´en blir naturligvis en del dyrere, men det er stor grunn til å tro at også denne vil by på svært mye moro per krone.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning