Sist og best?

Den siste årgangen av en bil er ofte best. Kanskje det er situasjonen for Mini også? Den byr i hvert fall på mer.

Publisert Oppdatert

Bildegalleri: Mini Cabriolet

I Detroit viser Mini deres siste skudd på stammen for de takløse versjonene av Mini, Sidewalk. Mini har i det siste hatt stor suksess med spesialversjoner av sine modeller, som Seven-versjonen av Mini One, Park Lane versjonen av Cooper, og Chechmate versjonen av Cooper S. Nå prøver de seg altså igjen, denne gang med Mini Cabriolet Sidewalk.

SE ALLE NYHETENE FRA DETROIT

Ikke dumt
Det kan nemlig lønne seg å være sent ute. For det første har du ingen valg, dersom du vil ha Mini Cabriolet. Takløs versjon av den forrige er ennå ikke kommet. Dessuten, det sies at siste modellår som regel er det beste.

Når det gjelder Mini, så får du i hvert fall med langt mer utstyr på kjøpet. Det viktigste er kanskje at en del sikkerhetsutstyr nå blir standard, som blant annet automatisk stabilitetskontroll og antispinn, tåkelys i fronten, sportsstoler, multifunksjons skinnratt, kromline interiør, manuell klimakontroll, kjørekomputer, og flere oppbevaringsrom.

I tillegg er det en mengde utstyr å få til Sidewalk modellene som ikke er å få på de ordinære versjonene av Mini Cabriolet.

Billig løsning
Dersom du ser etter en litt spesiell versjon av Mini, så har du her fått anledningen du har ventet på. Bilene blir nødvendigvis noe dyrere enn standardversjonene, men Mini sier at det blir langt billigere enn å spesifisere opp en ordinær. Dessuten, man må tenke annenhåndsverdi på en spesialmodell. De pleier som regel ligge lang høyere.

Om du ønsker automatgir i Sidewalk'en din, så tilbyr Mini en CVT-girkasse i Cooper-versjonen av Sidewalk, og en 6-trinns automat i Cooper S versjonen. Ut over dette kan du velge Sidewalk med noen andre fargekombinasjoner enn de andre fåes i. Det er faktisk litt merkelig å stå her i Detroit og overvære lanseringen av en så liten bil som Mini, men likevel med en så stor entusiasme som bilen møtes med. Det er ikke bare stort som råder. Man kan bli lykkelig som liten også, selv her i USA.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning