Mer macho Mini

Heller ikke nye Mini får være i fred fra tunere. Her er AC Schnitzers mer maskuline variant.

Tunerens nye frontspoiler passer på standardstøtfangeren, og legger bilen nærmere bakken.
Tunerens nye frontspoiler passer på standardstøtfangeren, og legger bilen nærmere bakken.
Publisert Oppdatert

Den nye Minien er ikke voldsomt annerledes enn den forrige. Den oppleves heller ikke så voldsomt annerledes; den er fortsatt ordentlig morsom å kjøre, men nå har den blitt komfortabel og mer stabil i tillegg.

SE BILDENE HER

AC Schnitzer har naturligvis lagd sin variant over annen generasjon ny Mini. Med hyggelig Cooper S som utgangspunkt, har de lagd noe som virker som en ordentlig morobil.

Morsom forgjenger
Undertegnede har hatt gleden av å kjøre forrige generasjon Cooper S i full AC Schnitzer-trim, med visstnok nærmere 220 hk på forhjulene, og den opplevelsen sitter fortsatt godt i kroppen. Rett og slett ekstremt moro! Og samtidig så imponerende velgjort, helhetlig og ordentlig.

Motortrimmingen til turbomotoren er foreløpig ikke ferdig utviklet. Men et åpnere eksosanlegg i rustfritt stål - som både ser og høres bedre ut enn standardanlegget - er på plass.

- Kjører i ring rundt originalen
Det nye understellssettet til bilen er utviklet i samarbeid med Touring Car-mesterføreren Manfred Wollgarten etter utallige runder på Nürburgring, og i følge tuneren selv gjør dette at du kjører i ring rundt en Cooper S med fabrikkens eget understell.

Flere stylingsett:

PIMP MY PEUGOT
520-HESTERS AUDI TT
GJØR BMW TØFFERE

De lager også et sett sportsfjærer til bilen, om du vil holde oppgraderingene på et mer moderat nivå.

Hvor sant dette er, det skal vi ikke diskutere her. Men det de gjorde med forrige generasjon var i hvertfall veldig bra. Et sett 17- eller 18-tommere hører med, det samme gjør tunerens nye frontspoiler, den nye hekken med integrert diffuser, og en liten hekkvinge.

Innvendig kan du få kjøpt en rekke biter - som knapper og brytere, pedalsett og girspaktopper - lagd av aluminium.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning