Lett å parkere

Opel viser fram den nye generasjonen av småbilen Agila – beregnet for kvinner i bytrafikk.

Agila skal presenteres i høst, og kommer på markedet neste vår.
Agila skal presenteres i høst, og kommer på markedet neste vår.
Publisert Oppdatert

Opels kompakte Agila er beregnet for aktive kvinner i byen, skal vi tro den ikke spesielt kjønnsnøytrale pressemeldingen. Agila skal nemlig være designet for å fungere både til jobbing, shopping, å møte venner og bare å kjøre rundt. Kort sagt det samme som de fleste biler er bygget for.

Opel Agila: Se bildene

Lettvint
Men bilen skal også være lett å forholde seg til: lett å kjøre, lett å parkere, og lett å vedlikeholde. Selv om den bare er 3,74 meter lang, lover Opel at den er rommelig for fem - og dørene skal være store og enkle å ta seg inn og ut gjennom, og setene er høye så en slipper for mye bøy og tøy.

Test: Opel Zafira
Sniktitt inn i fremtiden

Praktisk skal den også være, med mange oppbevaringsrom. Produsenten skryter av materialene de har brukt i interiøret, som skal gi en god kvalitetsfølelse. Friske farger og morsom design skal også bidra til at fruen skal trives.

Har hun gått amok i butikkene, kan hun enkelt legge ned baksetet og få et stort, flatt lastegulv - og 1100 liter å fylle.

Små maskiner
Agila utstyres med fire airbags, og ESP og sideairbags for hodet står på ekstrautstyrslista. Om bilen skal tas inn hit til landet, håper vi virkelig importøren ser viktigheten av at de sistnevnte tingene skal være standardutstyr på "våre" modeller.

Bilen drives for øvrig enten av en enliters bensinmotor på 65 hk, en 1,2-liters bensinmotor på 86 hk, eller en 1,3-liters dieselmotor på 75 hk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning