Sniktitt inn i fremtiden

Opel har med seg en konseptbil til Geneve. GTC Consept forteller mer enn vi egentlig aner.

Publisert Oppdatert

Det er lett å se seg blind på konseptbiler. De er så mange, og ofte så merkelige, at man til slutt overser de.

Opel GTC Consept ser du ikke forbi. Den er rett og slett et kraftig hint fra Opel sin side på hvordan den nye Vectra vil bli. Ikke i sin helhet, men det generelle designspråket. Også interiøret skal inneholde kraftige sannheter, sanneheter vi dessverre må vente en stund på.

SE BILDENE
ALT FRA GENÈVE

Tilvenning
Konseptbiler brukes bevisst til å skaffe seg meninger fra markedet, og de brukes til å tilvenne markedet på hva som kommer. På den måten har vi akseptert et nytt design i det bilen kommer på markedet, for vi er rett og slett forhåndsmodnet. Hvorvidt en ny Vectra kommer til å hete Vectra er heller ingen sikkerhet. Kanskje endringene er så store og så mange at bilen får et nytt navn?

Smarte løsninger
GTC Coupe inneholder smarte løsninger, som Opel's Flex4 seteløsninger. Med et enkelt knappetrykk forvandler du setekonfigurasjonen til å ta være på to eller fire passasjerer, avhengig av påkrevd bagasjeplass. Interiøret for øvrig er så ferdigstilt at det er lite eller ingenting som gjenstår før dette er gateklart. Inkubasjonstiden for en bil er ikke lenger hva det var, og det skulle ikke forundre meg om vi ser en nær produksjonsklar modell av GTC Consept vist allerede under bilutstillingen i Frankfurt i september.

Et neste interessant tema er at Opel her viser frem GTC med firehjulsdrift. Kanskje de har lest markedet og forstått at folket faktisk ønsker drift på alle fire? Vi bare spør.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning