Krever bøte-stopp

Finansminister Kristin Halvorsen bryr seg ikke om hvorvidt det heter forening, klubb eller forsikring. Å erstatte fartsbøter er ulovlig, sier hun.

Foto: SV
Foto: SV
Publisert Oppdatert

I et brev Halvorsen har sendt Kredittilsynet, slår hun fast at foreninger som betaler medlemmenes bøter, driver med forsikring, og det kan de ikke gjøre uten tillatelse etter forsikringsloven. Hun tar ikke hensyn til hva foretaket kaller seg. Videre slår hun fast at det er Kredittilsynets oppgave å se til at ingen driver slike virksomheter uten lovlig tillatelse.

Brevet fra Halvorsen til Kredittilsynet kom et par dager etter at vimenn.no omtalte foreningen SkittAu.no, som er en av minst fire norske foreninger som betaler medlemmenes fartsbøter.

- Driver ikke forsikring
Daglig leder Morten Hegdal i foreningen SkittAu.no tar til motmæle.

- Det de gjør, er å si at det vi driver med er etisk feil. Men vi har aldri søkt om å få bli et forsikringsselskap. Vi har medlemmer med medlemsfordeler. En av fordelene er å få bøter dekket, sier Hegdal til vimenn.no.

Han går med på at det å få betalt bøter er selve poenget i foreningen, men sier at medlemmene også får en rekke andre fordeler. Men vi får ikke vite hvilke fordeler det er snakk om.

- Du må være medlem for å se på det. Det er sånn at vi har mange medlemmer, og kan skaffe gode avtaler på vegne av mange, sier han.

Tar debatten
Hegdal sier i en pressemelding mandag at han gjerne tar en debatt med Halvorsen om lovligheten i det han driver med.

- Denne type virksomhet har aldri blitt prøvd ut i noen domstol, og i henhold til norsk lov er det ingen ting som tilsier at dette er ulovlig, sier han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning