- Skummelt å holde fartsgrensa

Kjører du for fort, betaler denne fyren boten for deg.

SkittAu.no betaler boten når du har kjørt for fort, men sier de ikke ønsker å skape råkjørere. (Foto fra SkittAu.no)
SkittAu.no betaler boten når du har kjørt for fort, men sier de ikke ønsker å skape råkjørere. (Foto fra SkittAu.no)
Publisert Oppdatert

LES MER: HER ER DØDSVEIENE

Reglene er: du melder deg inn og betaler en tusenlapp i året. Får du fartsbot, fakser eller poster du den inn, og boten blir betalt. Morten Hegdal, Espen Hegdal og Daniel Stavrum har drevet SkittAu.no siden mai, og har godt over 1000 medlemmer.

- Alle kjører for fort
- Grunnen er at vi vet at alle kjører for fort med de veiene vi har i dag. Til og med moren min gjør det av og til. Hvis du holder fartsgrensa, skaper du forbikjøringssituasjoner, og det er rett og slett skummelt, sier daglig leder Morten Hegdal til vimenn.no.

- Du får fort en bot på 4500 kroner for å ligge rett over fartsgrensa. Hvis du er ungdom og student, og blir tatt, vil det ødelegge budsjettet ditt for neste halvår, sier Hegdal. Han har aldri fått fartsbot selv.

Støtter Trygg Trafikk
Hegdal poengterer at han ikke driver et forsikringsselskap, men en medlemsorganisasjon. Det medlemmene betaler inn, brukes til å dekke bøtene. Eierne tar ikke ut overskudd.

- Vi skal ikke skape råkjørere. Vi støtter arbeidet til Trygg Trafikk, selv om de er kritiske til det vi driver med. Vi kan ikke unngå at råkjørere melder seg inn, men vi dekker bare fartsbøter innen den lovlige grensen. Vi har gjort undersøkelser blant medlemmene våre, som viser at de er observante i trafikken, sier Hegdal.

Ikke fyllekjøring
Medlemmene er fra 18 og opp til 60 år gamle. Flesteparten ligger rett over 30 år.

SkittAu.no dekker bøter inntil 10 000 kroner i året til sammen, og bøter inntil 7800 kroner hver gang. Medlemskapet dekker ikke bøter du får etter å ha kjørt i fylla, bøter du fikk før du ble medlem eller når du blir tatt i fotoboks.

- Svært useriøst
Sjef Odd Reidar Humlegård for Utrykingspolitiet bekrefter at virksomheten er lovlig, så lenge de ikke definerer seg som et forsikringsselskap.

- Det er en svært useriøs forretningside. Du kan ikke forsikre deg mot farene ved å kjøre for fort. Det viser en egoistisk holdning hos dem som er medlemmer, sier han til vimenn.no.

- Du kan heller ikke forsikre deg mot prikker i førerkortet. De tjener penger på å redusere trafikksikkerheten, og spekulerer i at andre blir tatt, sier Humlegård.

UP-sjefens klubb
- Jeg vil anbefale alle å melde seg inn i en annen klubb. Der er det gratis å være medlem, og du er garantert mot bøter. Det eneste du trenger er å kjøre lovlig, sier Humlegård.

Andre "botklubber"
Flere "klubber" som betaler boten for deg finner du på fartsbot.no, botogbedring.no, og bot.as.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning