Kraftfull åpen treer

Hamann har lekt seg litt med den nye BMW 3-Serie cab. Resultatet er tøft og kraftig.

Med 20-tommere og senkesett blir dette en fin asfaltcruiser.
Med 20-tommere og senkesett blir dette en fin asfaltcruiser.
Publisert Oppdatert

Hver gang BMW lanserer en ny modell, kommer Hamann med sin bearbeidete variant av den. I tillegg leverer de oppgraderinger til Mini, Ferrari, Lamborghini, Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Range Rover, Porsche og Bentley.

Bilder: Hamann BMW 3-Serie Cab
Bilder: Alle bilgalleriene

Nå har de flikket på kabrioletutgavene av BMW 3-Serie. Den nye frontspoileren monteres på standardstøtfangeren, og gir et lavere og mer sporty utseende. De nye sideskjørtene legger den nærmere bakken, og gir også mer karakter. Bak har bilen fått en hekkvinge, og et nytt, nedre senterparti på støtfangeren som er lagd spesielt for å romme tunerens eksosanlegg med to doble utblås. Et sett karbondeksler utenpå sidespeilene gjør også sitt.

Lavere og sprekere
Et nytt understell er på plass; Hamann leverer et senkesett som legger bilen 35 millimeter nærmere bakken foran og 20 millimeter bak. Dette passer også til biler som har fabrikkmontert sportsunderstell, men da blir senkingen 15 millimeter foran og bak. Et sett større bremser hører også med.

Test: BMW 325i

Det kan være greit, for Hamann har også flikket på motorene, i hvert fall på styreelektronikken. Resultatene er at 320i får 10 hk og 10 Nm ekstra, 325i får 13 hk og 25 Nm ekstra 330i får 17 hk og 25 Nm ekstra. På den siste deaktiveres også fartssperren, og bilen gjør da 265 km/t. Den biturbomatede 335i får 37 tilleggs-hestekrefter, og uten fartssperre gjør denne 279 km/t.

Mer pynt
Nye hjul hører også med. Hamann tilbyr en rekke løsninger, fra 18 til 20 tommers størrelse. Velger du det aller største, kan du sko den med 235/30-dekk foran og 285/25-dekk bak.

Også interiøret får sitt. Et nytt, gripevennlig, treeiket ratt er tilgjengelig, du kan pynte opp førermiljøet med en rekke karbonbiter, og du kan kjøpe et knippe små og større detaljer i aluminium. Du kan selvsagt også bestille det du vil av annet snacks hva komplett skinninnredning, multimedieanlegg og annet angår.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning