Kommer til Europa

Det amerikanske Champ Car-mesterskapet er på en snarvisitt i Europa. Denne helgen gikk det et løp i Belgia og førstkommende helg kan du oppleve sirkuset i Nederland.

Sébastien Bourdais vant helgens løp på Zolder. (Foto: Sutton)
Sébastien Bourdais vant helgens løp på Zolder. (Foto: Sutton)
Publisert Oppdatert

Synes du Formel 1 er kjedelig? Da bør du få med deg et løp i Champ Car - amerikanernes svar på Formel 1. Racingen i Champ Car er noe av det jevneste i hele verden. Bilene er utrolig raske, men ikke så teknisk sofistikerte som Formel 1-bilene. Det bryr imidlertid tilskuerne seg lite om når førerne kjemper side om side i nervepirrende løp.

Bilder: Champ Car
Mer: Historiens yngste

Nå var riktignok ikke det første av to europeiske løp det beste Champ Car-løpet vi har sett. Løpet på belgiske Zolder var lite spennende til Champ Car å være, men helgens løp på Assen i Nederland bør bli bedre. Assen-banen er egentlig bygget for motorsykkelracing, men bør by på et underholdende, raskt og jevnt Champ Car-løp også.

Frankfurt 2007: Alle bilnyhetene

Reiser du på et Champ Car-løp vil du også oppleve å komme mye nærmere team og førere enn på Formel 1. Depotet er mer åpent og førerne har en større forståelse for at det er tilskuerne som betaler regningen.

Bourdais VS. Doornbos
I sammendraget er det også spennende. De siste tre års mester, franske Sebastien Bourdais, leder. Men i år har han fått tøffere motstand enn på lenge fra nederlandske Robert Doornbos, som også har prøvd Formel 1 så vidt det er.

Bourdais skal for øvrig kjøre Formel 1 for Toro Rosso-teamet til neste år, men vil gjerne sikre seg sin fjerde strake Champ Car-tittel før han gir seg.

Grunnen til at Champ Car velger å legge to løp til Europa i år er på grunn av de mange europeiske førerne. Av de 18 førerne som kjører i år er hele elleve fra Europa. Kun to førere er fra USA, to fra Canada og en fra Mexico, som er de tre landene der Champ Car egentlig hører hjemme.

Mye på grunn av få amerikanere i toppen ble det i 1996 startet et rivaliserende mesterskap, slik at det i dag finnes to store formelbilmesterskap i USA. Champ Car og Indy Car ødelegger imidlertid for hverandre og interessen fra media har stupt de siste årene, mens den samtidig har eksplodert i NASCAR.

Men dette trenger ikke vi europeere å bry oss om nå som en av verdens heftigste motorsportmesterskap er på en snarvisitt i vår del av verden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning