Historiens yngste

18 år gamle Graham Rahal ble i helgen den yngste Champ Car-føreren noensinne til å komme på seierspallen i et løp. Mange tror amerikaneren kan komme til Formel 1.

Graham Rahal (t.v.) ble nummer to i Champ Car-løpet i Houston bak Sébastien Bourdais (midten), men foran Robert Dornboos. (Foto: Sutton)
Graham Rahal (t.v.) ble nummer to i Champ Car-løpet i Houston bak Sébastien Bourdais (midten), men foran Robert Dornboos. (Foto: Sutton)
Publisert Oppdatert
Graham Rahal er bare 18 år gammel, men spås en lys framtid. (Foto: Sutton)
Graham Rahal er bare 18 år gammel, men spås en lys framtid. (Foto: Sutton)

Graham Rahal var bare 18 år, tre måneder og 18 dager da han på søndag kjørte inn til andreplass i Champ Car-løpet i Houston. Rahal kjører for teamet til skuespilleren Paul Newman, og det var hans teamkamerat, franske Sébastien Bourdais, som vant løpet, mens tidligere F1-fører Robert Dornboos ble nummer tre.

Les mer: Ferrari og McLaren på topp
Les mer: Se bildene fra folkefesten

Graham Rahal er sønn av Bobby Rahal, som var en av USAs beste racerførere i en årrekke. Bobby har i dag sitt eget team i det rivaliserende Indy Car-mesterskapet, og var derfor ikke tilstede i Houston.

- Min far var ikke tilstede da jeg vant mitt første billøp, og han var heller ikke på plass i dag. Kanskje han aldri bør være der når jeg kjører billøp, spøkte sønnen etter løpet.

Flere unge
Det er flere unge amerikanere som gjør det sterkt om dagen. I fjor vant Marco Andretti sitt første løp i Indy Car, bare nitten år gammel. Andretti, som også er sønn av en kjent racerfører (Michael) ble også nummer to i storløpet Indianapolis 500 og testet to ganger for Honda sitt Formel 1-team i vinter.

En annen ung amerikansk racerfører er John Michael Edwards. Edwards er bare 17 år gammel, men ble likevel nummer fire i Champ Car Atlantic (divisjonen under Champ Car) i Long Beach forrige helg.

Nå er det flere som tror disse tre kan bli den neste amerikaneren i Formel 1. USA hadde ikke hatt en eneste F1-fører på 13 år da Scott Speed debuterte i 2006, men Toro Rosso-føreren har ikke imponert så langt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning