Historisk nykommer med muskler

Den legendariske muskelbilen Dodge Challenger nærmer seg gjenfødelse, og Dodge viser et nytt konsept som skal hinte om det som kommer.

Publisert Oppdatert

LES MER: HEFTIG BMW

Dodge Challenger Super Stock Concept
Den opprinnelige muskelbilen Dodge Challenger ble produsert og solgt i 188 600 eksemplarer mellom 1969 og 1974. Dodge har tidligere vist en konseptversjon av en gjenfødt Challenger, med linjer svært lik den opprinnelige bilen. De har også bestemt seg for å bygge bilen, fra 2008.

HEMI-åtteren fyller femti år neste år, og som et ledd i denne feiringen tok Dodge med seg et Challenger-konsept med en bearbeidet HEMI-åtter under panseret til det nylig arrangerte SEMA-showet.

Ny kraftpakke
392-HEMI´en i denne bilen - altså en V8 på 6,4 liter - har også sin historie. Den ble opprinnelig introdusert i 1957, og på grunn av dens svært robuste konstruksjon ble den hyppig brukt i dragrace. Og en rekke fartsrekorder ble også satt med denne maskinen.

Nå viser Dodge både en ny variant av det Challenger-konseptet vi tidligere har sett, og produsentens ettermarkedsavdeling Mopar lanserer en rekke helt nybygde 392-maskiner som skal selges over disk. Og disse maskinene har hyggelig effekt; den minste har 525 hk og 664 Nm, den kraftigste 540 hk og 691 Nm!

Dragster
Konseptbilen er naturligvis bygget som en dragster, lakkert i "Stars and Stripes" for å minnes 70-årenes racingsuksess. Og under panseret har den fått en fabrikkbygget HEMI-392 på 540 hk.

Det kan bli mye moro med de nygjenfødte muskelbilene framover.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning