Forsikrer seg mot bøter

1. oktober ble trafikkbøtene doblet i Sverige. Nå kan svenskene kjøpe forsikring mot bøtene.

Publisert Oppdatert

LES MER: IKKE DYRERE DIESEL
LES MER: FLERE OG BEDRE VEIER
LES MER: FARLIG MØRKT I OKTOBER

Fra 1. oktober fikk svenske råkjører et økonomisk slag i trynet. Kjører de mellom 31 og 40 kilometer for fort på en vei med fartsgrense mellom 30 og 50 kilometer i timen, får de heretter 4000 kroner i bot. Tidligere var boten på 2000 kroner.

Ikke ulovlig
Svenske forsikringsselskaper, som Aftonbladet omtaler som nett-bedrifter, betaler boten. Antallet som kjøper forsikringen, skal ha blitt mangedoblet i løpet av de siste månedene, skriver avisen.

Svensk politi er ikke veldig glade for tilbudet til råkjørerne, men i og med at forsikring mot bøter er lovlig, er det lite de kan gjøre. Bortsett fra å ta lappen fra dem som kjører råkjører ofte.

- Uaktuelt
Nordmenn har lenge klaget over høye bøtenivåer, og mange har ergret seg over at råkjørere kan ende med å betale mer enn kriminelle som blir tatt med narkotika.

Informasjonsrådgiver Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige sier det er uaktuelt å tilby forsikring til nordmenn som ikke kan beherske seg bak rattet.

- Det er rett og slett fordi vi ikke tilbyr forsikring for noe som er ulovlig. Det ville være uetisk, sier han til vimenn.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning