Familie-Porsche

Porsches firedørs coupé Panamera nærmer seg med stormskritt. Se spionbildene av Porsches sportslige familiebil!

Designen på den kommende Panamera får sterke hint fra 911. (Foto: Automedia)
Designen på den kommende Panamera får sterke hint fra 911. (Foto: Automedia) Foto: © Automedia
Publisert Oppdatert

Det har vært offisielt en stund at Porsche skal bygge en firedørs coupé av den sportslige sorten. Navnet er også kjent: bilen skal hete Panamera. Og den kommer i 2009.

SE SPIONBILDENE HER

Slike firedørs-coupéer blir de jo ikke alene om: Mercedes-Benz har allerede CLS, Aston Martin skal lansere Rapid om ikke så lenge, og dessuten har Volkswagen en slik bil på vei, basert på Passat.

For fire på langtur
Porsche leker som kjent ikke, og Panamera går gjennom omfattende testing der kjøreegenskapene, aerodynamikken og drivlinjen finslipes.

MER PORSCHE: KJAPP REDNING
MER PORSCHE: HEFTIG OG PERSONLIG

Utseendet blir i samme stil som 911, men motoren er plassert foran - riktignok plassert langt tilbake slik at vekten konsentreres mest mulig rundt bilens sentrum. Bilen blir stor nok til at fire skal ha det behagelig på lange avstander, og disse skal også kunne ha med seg nok bagasje - det snakkes om et bagasjerom på 450 liter.

Fra V6 til V10?
Under panseret får den Volkswagen-konsernets 3,5-liters V6 på 300 hk - den samme maskinen som kommer i Passat og Golf R35. Porsches egen V8 med 350 hk, eller i twinturbomatet versjon med 560 hk, blir også tilgjengelig.

Og siden Mercedes-Benz´ moroavdeling AMG stadig vekk putter større motorer i de ulike bilene, og CLS nok vil komme med en enda sterkere motor enn dagens CLS 63 AMGs 514 hk, har jo Porsche Carrera GTs 700 hk sterke V10 liggende på hylla...

MER: BIL

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning