Duval tilbake i rally-VM

Mange trodde rallykarrieren til Francois Duval var over, men i helgens Rally Tyskland er han en av favorittene.

Publisert Oppdatert

Petter og Henning Solberg, Andreas Mikkelsen og Thomas Schie bør se opp for Francois Duval i helgens VM-runde i Tyskland. 27-åringen var nest raskest på shakedown torsdag morgen og er en av favorittene i det tøffe asfaltløpet.

Mer: Rally på den moderne måten
Mer: Frankfurt 2007

For ikke lenge siden så det imidlertid ut som karrieren til den unge belgieren var over. Etter å ha blitt sett på som et av de største talentene i sporten fikk han sjansen i Citroën, som Sébastien Loebs teamkamerat i 2005. Men etter noen avkjøringer fikk teamsjefen Guy Frequelin nok og satte han på sidelinjen. Duval fikk imidlertid sjansen igjen senere på sesongen og kvitterte med å vinne Rally Australia.

Men da Citroën skulle ta et hvileår i 2006 tok de ikke lenger vare på Duval, slik de gjorde med Loeb. Duval har de siste årene kjørt utvalgte løp med en Skoda, men planene har vært flere enn VM-startene og mange har trodd at karrieren til beglieren har nærmet seg slutten.

Ufortjent dårlig rykte
Denne helgen stiller imidlertid Duval til start igjen - nå i en Citroën Xsara WRC, og han har så absolutt muligheten til å henge med i toppen. Vi i Vi Menn synes det er veldig hyggelig med Duval tilbake i toppen. Det kan virke som belgieren fikk et ufortjent dårlig rykte tidligere i karrieren mer fordi forholdet til Frequelin var dårlig enn at Duval ikke kjørte bra nok.

Og skulle han fullføre helgens løp på en bra plassering kan han igjen være et hot navn i WRC-sirkuset. Han har tidligere vist at han også takler grus og snø nesten like bra som asfalt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning