Detroit, Saab 9-4X: Strålende Saab-SUV

Det var på tide at Saab våknet fra dvalen og lanserte en ny og spennende bil. I Detroit kom den, og snart er den nær deg.

Publisert Oppdatert

Også Saab gjør nødvendige grep for fremtiden, når de nå lanserer en ny bil. Saab 9-4X er deres lenge etterlengtede SUV, men dessverre kommer den samtidig som SUV-markedet er i fritt fall. I hvert fall ifølge analytikere.

Likevel er 2008 det heftigste SUV-lanseringsåret noensinne. Saab 9-4X kommer riktignok ikke på markedet før i 2009, men den får henge med på samme lasset; VW Tiguan har salgsstart nå, Ford Kuga kommer, det samme gjør Volvo XC60, BMW X6, Renault Koleos, Mercedes GLK og Audi Q5.

Saab har gjort et riktig grep ved å lansere bilen med E85-løsning, noe som kan vise seg å bli en livsnødvendighet for denne typen biler, i det minste i Europa.

Bilen skal derimot først og fremst satses på i USA, og den skal produseres i Mexico (også de modellene som finner veien til Europa).

I konseptmodellen som vises i Detroit har Saab en mengde løsninger som antagelig bare er tankespinn, men bilen i seg selv ser ut til å være godt gjennomtenkt. Og den er veldig tro mot Saabs designspråk - nesten litt for tro, for den har ingen elementer som overrasker.

Vi vet at den vil komme med en toliters motor som yter 245 hk når den går på bensin, og hele 300 hk når den blir matet med E85. Kreftene fordeles videre til et avansert Haldex 4-system med elektronisk differensialbrems bak og det hele.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning