Cadillacs første stasjonsvogn

Cadillac viser sin første stasjonsvogn noensinne, og den kommer til Norge mot slutten av året.

Hvor rommelig bilen blir, det får vi ikke vite. Men om den kjører like godt som sedanen, blir den en fin bil.
Hvor rommelig bilen blir, det får vi ikke vite. Men om den kjører like godt som sedanen, blir den en fin bil. Foto: © 2007 General Motors
Publisert Oppdatert
Frontpartiet er slik vi kjenner det fra sedanen, og det er heller ikke vanskelig å spore slektskapet til Saab 9-3.
Frontpartiet er slik vi kjenner det fra sedanen, og det er heller ikke vanskelig å spore slektskapet til Saab 9-3.

FLERE BILNYHETER
ALT FRA GENÈVE-MESSEN

Da vi deltok på den internasjonale presselanseringen av Cadillacs kompakte BLS, ble vi fortalt at de bare hadde tenkt til å bygge denne bilen noen få år, før neste generasjon skulle introduseres. Og bilen - som er bygget på samme basis som Saab 9-3 - skulle ikke komme i flere karosserivarianter enn sedanen.

Tøffere og mer komfortabel
Alt tyder altså på at Cadillac har ombestemt seg; nå viser de fram BLS i stasjonsvognutgave. Bilen skal bygges, og kommer hit mot slutten av året.

Vi har tidligere sagt at BLS er en flott bil, og at den tar de gode sidene til Saab 9-3 enda et hakk videre, den er mer komfortabel og støysvak enn sin helsvenske søster, og den ser også tøffere ut.

Praktisk og sprek
Stasjonsvogna får samme interiør som sedanen, men Cadillac forteller at den også har en del praktiske løsninger. Hvor stort bagasjerommet er, det sies det ikke noe om. Men med tanke på hvordan 9-3 SportCombi er, og hvordan BLS´en ser ut, blir den nok ikke størst i klassen.

Stasjonsvognutgaven av BLS blir tilgjengelig med to turbomatede tolitere på henholdsvis 175 og 210 hk. En turbomatet, 2,8-liters V6 på 255 hk blir å finne i programmet, og i tillegg kommer bilen med en fin, 1,9-liters dieselmotor på 150 hk og med partikkelfilter som standard.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning