Beskyttes mot pressen

De to kamphanene i Formel 1, Lewis Hamilton og Fernando Alonso, beskyttes mot pressen foran helgens Tyrkia Grand Prix.

Forholdet mellom Lewis Hamilton (t.v.) og Fernando Alonso er på bristepunktet. (Foto: Sutton)
Forholdet mellom Lewis Hamilton (t.v.) og Fernando Alonso er på bristepunktet. (Foto: Sutton)
Publisert Oppdatert

Det var etter Ungarn Grand Prix for tre uker siden at den interne kampen i McLaren-Mercedes nådde kokepunktet. Både VM-leder Lewis Hamilton og VM-toer Fernando Alonso prøvde å ødelegge for hverandre under kvalifiseringen og etter løpet var stemningen alt annet enn god.

"Enten Lewis eller meg"
Nå har riktignok Hamilton gått ut i media og sagt at det ikke er noen intern konflikt i teamet, men de færreste tror på det. Ifølge spansk presse skal Alonso ha uttalt at det "er enten Lewis eller meg i McLaren til neste år. Det er uaktuelt å fortsette som hans teamkamerat".

Mer: Spionskandalen som ryster Formel 1
Frankfurt 2007 - Alle nyhetene

Spekulasjonen øker i Tyrkia denne helgen etter at det ble klart at de to McLaren-førerne nå beskyttes mot pressen mest mulig. På torsdag før et løp er alle førerne på plass på banen for å ha møter med sine team, og de beste blir gjerne invitert til en pressekonferanse. Men det to McLaren førerne kom ikke til banen utenfor Istanbul på torsdag.

- Det har vært mye fokus på førerne i media om dagen, og det er viktig at de holder fokus på kjøringen denne helgen, forklarer McLarens Martin Whitmarsh til Autosport.

McLaren kan bli straffet
Det er ikke bare den interne rivaliseringen mellom Alonso og Hamilton som plager McLarens teamsjef Ron Dennis om dagen. Den 13. september skal teamet i en appelldomstol fordi Ferrari mener de har benyttet seg av hemmelig informasjon som de fikk fra en utro tjener hos Ferrari. Blir McLaren dømt kan det hende at begge førerne mister alle poengene fra denne sesongen.

Kun seks dager etter denne høringen må McLaren teamet til det internasjonale bilsportforbundets kontorer i Paris en gang til. Da er det klart for å behandle appellen til McLaren etter at de mistet alle sine poeng i konstruktør VM fra Ungarn GP. Grunnen til det var nettopp at Alonso og Hamilton oppførte seg usportslig og prøvde å ødelegge for hverandre under kvalifiseringen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning