Avdempet tid

Eksos-snekkeriet Remus har lansert en egen bilrelatert klokkeserie. Hva med en klokke med ordentlige støtdempere?

San Remo-serien har en mer synlig motorsportstilknytning.
San Remo-serien har en mer synlig motorsportstilknytning.
Publisert Oppdatert
SE KLOKKENE HER
LES MER: PC-MUS FOR BILGALE
LES MER: BÆRBAR PC FOR BILGALE

Den østerrikske eksosanleggprodusenten Remus leverer eksosanlegg til en lang rekke biler - både til bilprodusentene og til ettermarkedet. Som vanlig for slike store selskaper, har de også en egen avdeling som driver med ting som ikke har direkte med dette å gjøre; entusiastsaker som jakker, T-skorter, skyggeluer og så videre.

Det har alltid vært en klar kobling mellom biler og armbåndsur - det finnes ikke tall for hvor mange armbåndsur som har en bilinspirasjon i en eller annen form. Tidligere brukte jo selv racingførere armbåndsur for å se hvordan de lå an i løpet, og en rekke klokker leveres fortsatt med rundetidteller og en funksjon for å vise hva gjennomsnittshastigheten er.

Med støtdempere
Remus har utviklet en serie klokker i samarbeid med en sveitsisk urprodusent. Seriene består av en rekke klokker, der du kan velge farger og funksjoner etter ønske og lommebok. Inspirasjonen til seriene Le Mans og Cataluña behøver vel ingen forklaring; berømte baner og billøp setter sitt preg på klokkene.

Begge de nevnte klokkeseriene har en detalj som Remus hevder de er helt alene om: selve huset er festet til lenken med fire støtdempere. Dette gjør klokkene med motstandsdyktige mot ytre påkjenninger, i tillegg at produsenten hevder de er mer komfortable å ha på seg enn "faste" klokker.

Hockenheim-serien er mer klassiske, firkantede klokker, mens San Remo-serien er klokker med en mer direkte motorsportstilknytning. Og så har de jo V8-serien; mer markante og kraftige klokker.

Mer finner du på www.remus.at.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning