100 prosent råskap

Ford og Shelby skal samarbeide om å lage en enda heftigere Mustang-variant. Super Snake får opptil enorme 725 hestekrefter.

Dette er foreløpig det eneste bildet som viser hvordan Super Snake blir seende ut. Men det er jo tingene under skallet som er mest interessant.
Dette er foreløpig det eneste bildet som viser hvordan Super Snake blir seende ut. Men det er jo tingene under skallet som er mest interessant.
Publisert Oppdatert

Les mer: Lav Porsche med stort mål

Plutselig dukket det opp et knøttlite, dårlig bilde på Fords pressesider. Bildet, som vi ser her, viser en Shelby Mustang GT500, men i en enda mer aggressiv variant enn det produksjonsmodellen har.

Teksten som følger bildet er mer interessant: Shelby har utviklet en racingoppgraderingspakke til toppmodellen GT500, og skal bruke dette som basis for å oppgradere noen 2007- og 2008-modeller av GT500 til såkalte Super Snake-modeller.

Heftig tradisjon
Super Snake får tøffere utseende, et oppgradert understell og ikke minst enda mer motor. GT500 har allerede 500 hk, men en Super Snake må jo leve opp til navnet sitt.

I 1967 bygde Shelby en eneste Super Snake-modell basert på datidens GT500, til en kunde i Ford-familien. I forbindelse med innspillingen av en reklamefilm kjørte legenden Carroll Shelby bilen i 275 km/t. Ekstremt på den tiden.

- Navnet Super Snake er legendarisk, fordi den ene bilen Shelby bygde var den absolutte toppen for muskelbiler i 1967, sier Amy Boylan, president i Shelby Automobiles, i en pressemelding.

- Vi bringer det konseptet førti år fram i tid, og gir kunder som allerede har en GT500 forbløffende egenskaper, fortsetter han.

725 hk - om du gir opp garantien
Og det er en omfattende jobb som blir gjort. V8´en kan oppgraderes i to steg; enten til drøye 600 hk og 800 Nm, eller til voldsomme 725 hk. Sistnevnte trimming gjør at garantien ryker, men hva gjør vel det om du kan ratte rundt i noe av det grommeste som finnes?

For øvrig inkluderer Super Snake-pakken en sekstrinns manuellkasse med kortere sluttutveksling og med kortere giroverføring, et racingeksosanlegg, justerbart understell, egne 20-tommere, og oppgraderte bremser.

Den får også noen ekstra luftinntak for bremsene, panser i karbonfiber og naturligvis et knippe Shelby- og Super Snake-logoer rundt omkring. Den komplette ombyggingen skal som nevnt bare utføres på noen få GT500´er, men de fleste oppgraderingsbitene blir tilgjengelig gjennom Fords og Shelbys forhandlernett.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning