Honda

Utvider garantien på Honda-utenbords

Honda ringer julen inn med å utvide garantien på Honda-motorene sine.

HONDA: Airship R8 er en spennende fartsbåt med Honda BF 225 på hekken.
HONDA: Airship R8 er en spennende fartsbåt med Honda BF 225 på hekken. Foto: Haugen, Terje
Publisert Oppdatert

Hondas utenbordsmotorer har allerede et godt ord på seg når det gjelder både driftssikkerhet og kvalitet. Nå skal dette toppes med utvidet garanti, kommer det frem i en melding fra den norske importøren AS Kellox.

Med til historien hører det at Honda var de første med firetakts utenbordsmotorer, og at de oppfatter seg selv som en verdensledende innovatør av motorisert fritid.

Honda bruker i alle fall millioner årlig på produktutvikling og kvalitetssikring.

- Nettopp derfor er vi selvsikre når vi nå introduserer seks års garanti på våre utenbordsmotorer. Det er ikke uten grunn man ofte ser eldre Honda motor i full vigør - de er bygget for å være slitesterke og utholdende, uansett bruk, vær og forhold, heter det fra administrerende direktør Per-Anton Vinje.

Han forklarer videre at seks års garanti egentlig er litt unødvendig, men han viser ikke uventet til alle de fornøyde kundene, som skryter sine Hondamotorer opp i skyene.

- Honda kjøperne vet hva de kjøper og forventer naturlig nok mer av sin Hondamotor enn andre motorer på markedet - og det har de all grunn til.

Særklasse

Vinje fortsetter med at Honda er i særklasse og kan knapt sidestilles med noe annet motormerke.

- Dette bekrefter vi nå med garantien, som like gjerne kunne vært 10 år, eller mer.

Deler og arbeid

Garantien dekker både deler og arbeid hvis det skulle oppstå material eller fabrikasjonsfeil. Garantien skal du kunne bruke hos alle autoriserte Honda-forhandlere, uansett hvor i landet du bruker motoren.

Seks år garanti gjelder alle Honda utenbordsmotorer som er importert og solgt av AS Kellox. Garantien gjelder fra kjøpsdatoen og inntil 400 driftstimer. Egne regler gjelder for motorer som brukes i profesjonell sammenheng som f.eks. racing, konkurranse, transport, utrykning osv.

Ny teknologi

De nye Honda-motorene regnes ellers blant de mest innovative motorene på markedet. Her kan i alle fall løsninger som blant annet Blast, Ecomo og Vtec trekkes frem som noe unikt for Honda.

Den helt nye Honda BF250 er et godt eksempel på Hondas tankesett. Den helt nyutviklede motoren vant "IBEX Innovation Award 2011" allerede to uker etter verdenslanseringen.

Lavt forbruk og utslipp, uten at det skal har gått på bekostning av fart, kraft og akselerasjon - er noen aktuelle stikkord her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning