Sting 535 Pro

Ujålete og praktisk

God bredde og stabilitet, flat dørk og lave fribord gjør Sting til den perfekte teinebåten. Og prisen er riktig.

Publisert Oppdatert

Tekniske data Sting 535 Pro m/Evinrude E-TEC 40

  • Lengde: 5,35 m
  • Bredde: 2,23 m
  • Vekt: 445 kg
  • Motoralternativer: 25-50 hk
  • Personer: 8
  • Pris m/E-TEC 40: 121 700 kr
  • www.frydenbo-marine.com

En svært enkel og ujålete båt, er det første som faller meg inn når jeg ser Sting 535 Pro. En båt som er bygget for fiske og utleie, men som også fungerer fint som skyttelbåt for deg som har hytte på en øy.

Men selv om Sting 535 Pro ikke er blant båtene som tiltrekker seg mest oppmerksomhet i havna, så har det vært en viss turbulens rundt den.

Grunnen er at den er veldig lik norske Øien 530, og det spekuleres i om 535 Pro er en kopi.

Praktisk fiskebåt

Akkurat det skal ikke vi legge oss opp i. Det er ikke uvanlig at båter i en og samme klasse ligner, og spesielt ikke blant en så enkel båttype som dette. Sting 535 er som navnet antyder 5,35 meter lang og hele 2,23 meter bred. Det gir god stabilitet.

Og med sitt gode dekksareal, egner den seg ypperlig til fiske, og spesielt trekking av teiner.

535 Pro er selvlensende og har «sand i dørken» for bedre fotfeste. Den har også tette skott og er synkefri. I akterbenken har den et stort rom med plass til to 20-liters bensintanker og eget batterirom, mens kassen i midtbenken kan tas ut brukes som fiskekasse.

Førerplassen er som det meste annet veldig enkel. Sittestillingen er helt grei, og vindskjermen gjør at du sitter i le for vind og vannsprut.

Om ønskelig kan førerplassen monteres styrbord forut som på testbåten, eller styrbord eller midtplassert akter. En senterplassert førerplass vil gjøre at båten ikke legger seg over på siden når du kjører alene, men er ikke like plasseffektiv som en sidemontert førerplass.

FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
FOTO: Egil Nordlien, HM Foto

Fine egenskaper

Sjøegenskapene i Sting 535 Pro er så gode de trenger å være for at du skal ta deg trygt ut til fiskeplassen. Det sier seg selv at dette ikke er en båt du drar til havs med i storm. Som nevnt er den stabil og fin i sjøen. Skroget har god bredde langt fram og sender møtende sjø godt ut til siden.

Kjøljern er standard og gir en viss trygghet i områder med mange grunner. 535 Pro leveres med motorer fra 25-50 hestekrefter.

Testbåtens 40-hester opplevdes mer enn sterk nok, ga god akselerasjon og toppet på 26 knop. Økonomisk fart med denne motoren var ved 4000 o/min, der forbruket var 0,51 liter per nautiske mil. Med ferdig montert Evinrude E-TEC 40 med motortrim, koster 535 Pro 128 600 kroner.

ENKEL: Sting er en enkel og ujålete båt, bygget for fiske og utleie, men som også fungerer fint som skyttelbåt for deg som har hytte på en øy. Flat dørk og lave fribord gjør Sting til den perfekte teinebåten. FOTO: Petter Handeland
ENKEL: Sting er en enkel og ujålete båt, bygget for fiske og utleie, men som også fungerer fint som skyttelbåt for deg som har hytte på en øy. Flat dørk og lave fribord gjør Sting til den perfekte teinebåten. FOTO: Petter Handeland

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning