Terhi More Fun

Enda morsommere

Navnet skjemmer ingen, men kan ungdomsbåten Terhi More Fun C leve opp til forventingene det gir?

Publisert Oppdatert

Om båten

Terhi More Fun C er en videreutvikling av den populære jolla Micro Fun. Ikke så rent få av dagens båtentusiaster har hoppet fra bølge til bølge i en slik. Typiske konkurrenter er Wester 360, Morgan 350 og Ibiza jr. Men også flere populære RIB-modeller konkurrerer om tenåringenes gunst.

Sjøegenskaper: 3

Terhi More Fun C er ingen stor båt, men er likevel trygg selv om det blåser og bølger litt. Båten er relativt rund i bunnen. Det gjør at den slår hardere i bølger en for eksempel en RIB i samme størrelse. Samtidig er båten forutsigbar både i svinger og i bølger.

Etter hvert som fire-taktere overtar for lettere to-taktere, blir joller som dette litt mer hekktunge. Terhi'en takler dette greit, men setter nesa rett til være akkurat når du skal i plan.

Førerplass: 5

I Terhi More Fun C har man gjort seg litt ekstra flid med sitteposisjonen. Selv en voksen sitter bra på aktertofta, og for en ungdom er sittekomforten god. Båten kan også leveres med puter.

Det lille styrekonsollet har smarte utsparringer til drikkebokser eller andre småsaker. Ratt og gass har bra plassering for aktiv kjøring. Under konsollen er batteriet plassert, bra for vektfordelingen. Under akterbenken er det plass til tank og litt utstyr.

Stuveplass: 4

Det er ikke så mye du trenger plass til i en jolle, men Terhi More Fun har de avlukkene og rommene du trenger. Et greit tankrom med plass til litt småtterier, konsollen med drikkeholdere og rom under tofta forut holder for de typiske behovene.

Uteplass: 4

Selv om Terhi More Fun C er liten selv til jolle å være, er det ganske god plass om bord. Rekkene rundt cockpiten og antiskli-stripene i dørken gjør det trygt om bord, men båten er relativt var for vektforskyvninger når den ligger stille. Det er god plass i baugen og på tofta foran konsollen. Med tanke på vektfordelingen og det sosiale, er midttofta et bra sted å plassere venner eller venninner.

Motor: 4

Vi kjørte Terhi More Fun C både med Tohatsu 18 hk og Honda 20 hk. Båten fungerer fint med begge fire-takterne, som er sterke nok til å ta den i plan uten noen nykker. Spesielt på lave turtall går motorene pent. Honda-motoren er den mest kultiverte av de to, og går penest oppe i fart.

Fart og støy: 4

23,5 knop er maks fart med Hondas 20 hk på hekken, med Tohatsus 18 hk går det 22,5 knop. Båten planer ned til ca. 14-15 knop før den faller gjennom. Ved langsom kjøring går båten best rundt 4-5 knop.

Toppfartspotensialet gjør at du godt kan dra litt av på gassen, og spare motor, bensin og trommehinnene en smule. Både rundt 20 og 16 knop går motorene merkbart penere enn på toppfart. Forskjellen på Tohatsu og Honda er i første rekke støy - Honda-motoren ligger 2-4 dBA under i de viktigste fartsområdene.

Økonomi: 5

Med en båtpris på snaut 29 000 kroner er Terhi More Fun C en rimelig ungdomsbåt. Med en fire-takter på hekken, vil den også være billig i drift. Heller ikke kostnader ved opplag og vedlikehold burde skremme. Og som brukt er forgjengeren Micro Fun kjent for å være lettsolgt. Dermed skulle ikke dette båtkjøpet ende i økonomisk ruin.

Terhi More Fun C er fortsatt en trygg og rimelig båt som overtar når man har vokst fra fire-hesteren. Den siste tiden har tradisjonelle ungdomsjoller fått hard konkurranse fra små RIB'er. Terhi'en er ikke like myk i bølgene som en god RIB, men tilbyr vesentlig mer plass om bord. De justeringene som er gjort på interiøret har positiv effekt på trivselen om bord.

Pris: 28800 m/ Utenbords Honda 20 hk. Kellox AS

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning