Jeanneau Prestige 39

Straight fransk turbåt

Franske Jeanneau kommer i disse dager med en ny 39-foter under Prestige-fanen.

Foto: Verft
Publisert Oppdatert

Franske Jeanneau ser lyst på framtiden og lanserer en ny 39-foter med flybridge. Dette mener importøren i Drøbak, Heitmann Marin AS, er et tegn på at verftet kaster seg inn i kampen om turbåtkundene på det norske markedet.

I bestilling

Importøren har ikke fått den endelige spesifikasjonen på Prestige 39, de hevder like vel at franskmennene vil levere en godt utstyrt båt. Heitmann har så stor tro på denne modellen, at han like godt bestilte en båt da planene ble presentert. Den kommer til Norge i november.

Se også: Sealines nye flybridgebåt,

Her til lands vil Prestige 39 få en prislapp på drøyt 2,5 millioner kroner. Fra utstyrslista kan vi se at den kan rigges med to ganger med 370 hester, koblet til propellene som ligger i halvtunneler i skrogbunnen.

Se også: Azimuts jubileumsmodell.

Konservativ

Det er det italienske firmaet Garroni Design som står bak eksteriørlinjene og innredningen i båten. Jeanneau har valgt en konservativ linjeføring, Prestige-modellene skal ikke være flashy døgnflue. Garroni skal imidlertid ha utnyttet de mulighetene en moderne, industriell båtproduksjon gir.

Se også: Jarle Andhøys nyeste bloggkommentar.

Båten skal ha fått store vinduer i baugen. Materialvalget under dekk er gjort med tanke på at den skal være en "v edlikeholdsfri" båt, som skal tåle å bli brukt.

Prestige 39 blir i utgangspunktet levert med to lugarer under dekk. Hver lugar har eget toalett. Byssa er også plassert nede, men den har en stor åpning mot salongen.

Se også: Vi tester avgiftsvinnerne.

Rommelig

Ryddig under dekk
Ryddig under dekk Foto: Verft

Flybridgen skal være rommelig med både sol- og spiseplass, samt at den skal ha fått en komfortabel førerposisjon med oversiktlig dashbord.

Tekniske data Jeanneau Prestige 39

Lengde: 12,5 meter

Bredde: 3,90 meter

Vekt: 8 500 kg

Motor: 2 x QSB 5,9 (2 X 380 hk)

Pris: Cirka 2,5 millioner kroner

www.heitmannmarin.no

For å gjøre båtene i Prestige-serien enda bedre har det franske verftet knyttet til seg konstruktøren Michael Peters. I Norge er han trolig mest kjent som konstruktøren av offshore 1 båten Bjørn Rune Gjelsten vant flere VM-titler med. I tillegg til 39-foteren har Peters også konstruert den nye yachten til Prestige, som har en lengde på 60 fot.

Flybridgen fremstår romslig.
Flybridgen fremstår romslig. Foto: Verft

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning