Sunseeker Manhattan 73 og Predator 115

Store godbiter fra Sunseeker

Som vanlig åpner båtåret med noen britiske godbiter fra London Boatshow. 2011 er ikke noe unntak.

Sunseeker Manhattan 73
Sunseeker Manhattan 73
Publisert Oppdatert

Sunseeker Manhattan 73 er den mest oppnålige av de to nyhetene, selv om du neppe vil kjøre sikksakk mellom dem i fellesferien her hjemme. En ny skrogdesign skal gi bedre plass om bord og gjør det mulig med joystick-manøvrering av båten ved brygga.

Som forventet er det tre store dobbeltkabiner under dekk, en av dem i full bredde midtskips. Slik seg hør og bør på en båt i denne klassen, har man en to-køyers mannskapslugar helt akter som er adskilt fra de øvrige kabinene.

Hovedsalongen er på samme plan som styreposisjonen. Her er det egen underholdningsavdeling, separat spiseplass og bysse. I følge Sunseeker sørger store vindusflater for et lyst interiør.

Sunseeker 48 Portofino: Farge til 1,5 millioner

I en stor flybridgeyacht er uteplassen viktig. På akterdekket kan behagelige sofaer gjøres om til solseng, men det er oppe på flybridgen det virkelig skal være flott i godvær. To store U-sofaer gir masse tumleplass, og lengst fram er det stor solseng. Sole deg kan du også gjøre i baugen, der det også er plass til en sofagruppe.

Avhengig av motorstørrelse er toppfarten i overkant av 32 knop, mens marsjfartområdet anslås til ca. 25 knop med de største motoralternativene.

Test: Sunseeker 43 Superhawk

Sunseeker Manhattan 73
Sunseeker Manhattan 73

Selv om vi går et par hakk oppover på stigen med Predator 115, er den faktisk "lillesøster" til Sunseeker Predator 130. Men det er ikke noe som er lite ved en båt på 115 fot, og det er plass til ti personer i fem lugarer. De skal ikke behøve å anstrenge seg mye; det er også plass til et mannskap på fem.

Test: Princess V62

Det er mye som kan sies om en yacht av denne størrelsen, men Sunseeker er spesielt stolte av de store og varierte uteområdene. Dessuten skal den store eierlugaren være noe for seg selv i denne båtklassen, og verftet opplyser også at du kan bestille balkonger på begge sider av hovedsalongen. Du kan også spesifisere lang eller kort versjon av hovedsalongen, avhengig av hvor mye uteplass du ønsker. Og selvfølgelig et antall ulike barløsninger.

Sunseeker Predator 115
Sunseeker Predator 115

Hvem som helst kan vel trenge en oppstiver etter å ha fylt tankene på denne storheten.

Sunseeker Predator 115
Sunseeker Predator 115

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning