Prøvekjørt: Storsjø 720

Snekkedrømmen er tilbake

Snekkedrømmen lever videre med Storsjö 720 Open

STAS: Snekkedrømmen lever videre med Storsjö 720 Open. FOTO: Terje Haugen
STAS: Snekkedrømmen lever videre med Storsjö 720 Open. FOTO: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Svenske Storsjö 720 Open er en frisk pust i norsk fritidsbåtflora, og et bevis på at det enkle faktisk er best. Det er kort fortalt konklusjonen etter at vi tok nyheten ut på en liten testrunde under båtmessa Båter i sjøen.

For den vel 23-fot store snekka til rund 350 000 kroner gir seg ut for å være en robust og sikker helårsbåt med høye fribord.

Det er ikke vanskelig å forstå at dagsorden om bord kan bestå av alt fra sportsfiske og garn- og teinefiske til hyggelige utflukter med familien - hvor alle kommer trygt frem.

Årsaken til dette er det store selvlensende dekket. Her er det i grunnen bare fantasien som setter grenser, og det er for øvrig helt i tråd med god norsk snekketradisjon. Det eneste som mangler her er motorkassa i midten.

Men den er det ikke behov for, siden dekket er hevet ganske mye. Skroget er imidlertid ikke helt nytt. Dette bygger på Ramin 720 (Også kjent under Skagerak og Diana).

DEKK: Stort selvlensende dekk er på plass. FOTO: Terje Haugen
DEKK: Stort selvlensende dekk er på plass. FOTO: Terje Haugen

Gigantisk snekke

Men som nevnt kommer båten en ganske enkel konfigurasjon, og det virker kanskje noe uvant for moderne båtbrukere. Dette har konstruktører også funnet ut, og den kan derfor leveres med innredet kabin forut, kalesje og toalett for å nevne noen av de mange tilvalgene.

Ser vi litt nærmere på detaljene om bord finner vi at båten har fått tre solide stuverom, ett forut, ett i senter og ett akter. Dette gir også god inspeksjonstilgang under dekk.

Kjøremessig følger denne mønsteret vi kjenner fra båter med rund hekk, eller snekker om du vil. Den vil grunnet lite bæring akter reiser baugen, og ved rundt 12 knop er det ikke noe poeng å presse Yanmaren om bord mer. Men skal du for frem er du på feil sted. Her marsjer vi heller rolig rundt 7 knop.

Poenget med denne velprøvde skrogkonstruksjonen er at du har ballast i kjølen så blir den en ypperlig arbeidsplattform og sjøbåt. Her er det også mulig å få opp mesan for ytterligere stabilitet. Her den fått en 44-hester under dekket, men har du virkelig planer om å bruke båten kan 75-hesteren være aktuell.

Tekniske data:

  • Lengde: 7,2 m (24 fot)
  • Bredde: 2,6 m
  • Dypgang: 0,7 m
  • Drivstoffkapasitet: 88 l
  • Pris, fra: 349 00 kr. med 20 hk Yanmar.
  • www.storsjobat.no

LES OGSÅ:

- Her er Askeladdens aller nyeste

- Super-yachten du aldri har sett maken til

- Norsk lystyacht med egen garasje til superbilen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning