Nor-Tech 390 Sport Open

Sjøen for alle: Dette er messens råtass

I macho klassen er alt som før: Nor-Tech hersker, men nå i sportfiskerklassen.

Publisert Oppdatert

3x300 hk Mercury Verado og et fartspotensiale på 70 knop er det lite å si på, men dette er likevel en "snekke" sett med Nor-Tech eier Trond Schou's øyne. For norskamerikanske Nor-Tech har mest rutine i å bygge såkalte performancebåter med toppfart opp mot 170 knop.

350 nyheter venter på deg i Lillestrøm denne helga. Les om Sjøen for alle.

Tøffere økonomiske tider har imidlertid tvunget det Florida-baserte verftet til å tenke nytt, det vil si henge seg på den svært så populære sportsfiskeklassen i USA. Nå håper de også på at nordmenn lar seg friste i den litt mer familievennlige klassen.

- Nedgangstidene kom som en hammer i hodet på oss alle. Selv i performance-klassen har vi merket det økonomiske lavtrykket, men vi tenker nytt og lanserer 390 Sport Open, forteller Trond Schou.

Boston Whaler konkurrent

Det første man tenker på om bord i denne båten, er at den blir en sterk konkurrent til Boston Whalers Outrage-serie. Men i motsetning til BW har denne sportsfiskeren en betydelig fartspreg både i linjer og et kevlarforsterket, twinsteppet skrog. Dermed vil den også kunne tilfredsstille de mer kjøreglade machobåt-kundene.

Innredningen skiller seg ikke stort fra den tradisjonelle sportsfiskeren. Egne tanker for agn og fangst akter ved motorbrønnen, foldbare setebenker og en enorm konsoll preger båten. Solskjermen over førerplassen er på plass, men denne kan åpnes med en glidelås, noe som nok tilfredsstiller de norske kundene.

I konsollen er det en reativt stor kabin med toalett og dobbeltkøye, noe som øker bruksområdet. Og på fordekket en stor solseng, samt en sittgruppe i baugen med oppfellbart bord.

- Det minner jo litt om "snekke" konseptet med det åpne dekket, hevder Trond. Selv tror jeg ikke man kommer lenger unna den tradisjonelle snekka.

350 nyheter venter på deg i Lillestrøm denne helga. Les om Sjøen for alle.

Macho

Utstillingsbåten har 900 hk på akterspeilet, men det er også mulig å få en kvadruppel innstallasjon, eller også innenbordsmotorer. Dermed er 390 Sport en rimelig fleksibel modell for dem med de finansieringen i orden.

Tekniske data

Lengde: 11,80 m

Bredde: 2,97 m

Vekt:: 4730 kg

Drivstoff: 1250 l

Køyeplasser: 2

Motorisering: 2-4 (maks 1200 hk)

Toppfart. 70 knop (900 hk)

350 nyheter venter på deg i Lillestrøm denne helga. Les om Sjøen for alle.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen