Regal 2250

Nostalgi og kjøreglede

Det klør i kinnskjegget og rykker i discofoten når man klyver om bord i amerikanske Regals kule og barske cuddy-modell. Leve 70-tallet!

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Fin sittekomfort

+ Praktisk til dagsturer

- Mangler stuverom akter

- En del motorstøy

Ved første øyekast kan det virke som om tiden har stått stille i verftslokalene til Florida-baserte Regal. Et kantet interiør med hvite kunstskinnsseter, mørkegrå, tepper og svarte, brune og beige detaljer gjør Regal 2250 til en aldri så liten tidsmaskin - og det med positivt fortegn. For selv om grensen mellom gammeldags og stilig mange ganger er hårfin, mener vi at Regal 2250 faller ned på riktig side av gjerdet. Båten virker gjennomført, har god finish og oser av en slags 70-talls eksklusivitet.

Komforten er - som i de fleste amerikanere - god, enten du sitter i den solide førerstolen eller i den L-formede aktersofaen. Førerposisjonen lover mye, med et lekkert og oversiktlig dashbord og fin ergonomi. Regal har også gjort plass til en albustøtte bak girspaken. Hvorfor er så få båter utstyrt med dette?

Regal er mer myntet på raske dagsturer i solskinn enn på weekend- og overnattingsturer. Cuddyen er nemlig i minste laget, og kunne vært mer praktisk innredet. To personer med gjennomsnittslengde og -bredde får akkurat presset seg ned i horisontalen.

Da har båten en mer turvennlig cockpit, med oppslagbart bord, Igloo fryseboks og søppeldunk under akterbenken. Regal har dessuten praktiske hyller i sidene og koppholdere jevnt fordelt rundt om.

Badeplattformen og solsengen akter forsterker solskinnsinntrykket. Regal har i tillegg gjort plass til en gangvei på styrbord side som gjør bevegelse om bord enklere - et pluss også ved brygga. Solsengen får dessuten full bredde når man vipper den fastmonterte innleggsplaten over gangveien. Smart!

Leter vi litt, finner vi imidlertid forbedringspotensial i Regal 2250. Et eget rom for tauverk, dregg og fendere mangler helt akter; da må vi jobbe oss fram til stuverommene i dørken i stedet. Kryssholtene er dessuten for små og spinkle, og før vi blir helt fornøyd må det også festes en støtterekke ved badestigen. Da kommer man seg lettere opp av vannet etter badet.

Kompakt kjøremaskin

Regal 2250 er først og fremst en kjøremaskin i familieklassen. Denne båten overrasker positivt ved å være en av de mest kompakte amerikanerne vi har kjørt. Regal banker seg gjennom sjøen og virker massiv i sin gange, men er likevel presis og lettstyrt. Dette er morsomt!

På grunn av nye strengere støyregler for fritidsbåter kan ikke lenger Regal 2250 selges med fri eksos-knappen på dashbordet. Dermed er det ikke lenger mulig å imponere de nærmeste 30 husstandene med V8'eren der bak. Men 95 dBA på toppfart med støydemperen på gjør dette til en husketur for ørene i alle tilfeller.

Tekniske data

Lengde:6,7 m, Bredde:2,5 m, Vekt:1791 kg, Drivstoff:204 l, Ant. pers.:10, Motor: VP 5,0 GTX, 260 hk, Toppfart:47 kn, Pris: fra 445 000 kr, Pris m. VP D3, 160 hk: fra 505 000 kr

Importør: Brevikstrand Båt: www.regalboats.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning