Revolver 42R

Det er faktisk en bobåt

Powerbåt for nordisk klima.

Publisert Oppdatert

Den er nærmest som en superbil med skrog, Revolver 42. Den svarte kupeen er som hentet fra en supersportsbil, og faktisk har designerne hentet teknologi fra biler. Både panoramaglasstaket, sidevinduene og den store glassveggen ut mot badeplattformen akter, heves og senkes med knapper i cockpit. Elektriske vinduer, der altså.

Og det er nettopp det som gjør Revolver 42R til en superbåt for nordiske klima. High performance-båter flest er enten åpne eller lukket uten mulighet for å åpnes.

Revolver 42 er som en god allværsjakke – drittvær stenges enkelt ute, og i finvær åpner du for solen.

De kraftige skulderlinjene, det lange «panseret» med et sort felt som strekker seg fram mot baugen og de grove eksosrørene akter, følger opp den sportslige og bilaktige designen. Det er ikke vanskelig å trekke paralleller til LMP-bilene som dundrer rundt banen i 24-timersløpet på Le Mans.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

1400 hestekrefter

Fra skulderlinjen og ned til kjølen oser det også racing av Revolver 42. Et steppet og sylskarpt skrog skal levere kjøreegenskaper i toppklasse. Og det er ikke hvem som helst som har designet skroget. Michael Peters, en av verdens mest meritterte båtførere med 200 seire i Powerboat klasse 1 og hele 13 verdensmesterskapstitler, står bak. Det står heller ikke på ytelsene: 1400 bensinslurpende hestekrefter skal gi toppfart på 65 knop.

POWERBOAT: Revolver 42. FOTO: Produsent
POWERBOAT: Revolver 42. FOTO: Produsent

Motorene kommer fra Mercury Racing og yter 700 hestekrefter hver, men Revolver 42 kan også leveres med to enorme dieseler på til sammen 940 hestekrefter.

Rå turbåt

Men Revolver 42 handler ikke bare om sporty design, heftige ytelser og rå kjøreegenskaper. Dette er en båt du kan dra på langtur med, ifølge produsenten. Langturkomforten skal være ivaretatt takket være en skikkelig salong framme i baugen.

En sittegruppe rundt et bord gjøres om til seng når natten faller på, og en enkel kjøkkenløsning gjør det mulig å tilberede en enkel middag. Det finnes også to kjølerom til brus og kjølevarer, og både vask og mikrobølgeovn.

Er du, som så mange andre, av typen som liker å ta en dukkert når du er på sjøen? Fortvil ikke, Revolver-folkene har hatt deg i tankene helt fra prosjektet lå på tegnebordet.

En badeplattform vippes elektronisk ut fra akterspeilet, og et stigtrinn hjelper deg ned. Fint ved bading, men også den helt klart enkleste måten å komme seg om bord og tilbake på land igjen, uten at det ødelegger det heftige designet.

For det er det Revolver 42 handler om, heftig design.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning