Boot Düsseldorf 2010:

Positiv trend i båtmarkedet

Verdens største båtmesse, Boot, går i disse dager av stabelen i messebyen Düsseldorf - og da er selvfølgelig Vi Menn Båt på plass. Men er krisen over for båtbransjen?

HALL 6: Den største hallen i Düsseldorf huser mange store og ikke minst gromme båter. I bakgrunnen ser du Sunseeker 88, messas største båt.

HALL 6: Den største hallen i Düsseldorf huser mange store og ikke minst gromme båter. I bakgrunnen ser du Sunseeker 88, messas største båt. Foto: Handeland, Petter

Publisert Oppdatert

I hall 4 har de norske båtprodusentene base. Windy, Marex, Hydrolift og Viknes har, i motsetning til fellesstanden på fjorårets messe, nå hver sin stand. Det gjør dem langt mer synlig nå enn tidligere.

Dette er selvfølgelig noe de norske produsentene setter stor pris på. Å vise fram båtene sine på verdens største båtmesse er utrolig viktig.

Mye folk, ingen salg

Nei, krisen er på ingen måte over. Det er ikke vanskelig å se at det fortsatt er tøffe tider for båtbransjen. Mange produsenter har rett og slett ikke råd til å stille ut båtene sine i Düsseldorf.

Men folk, det er det mye av. Da vi ankom messa på lørdag, var det lange køer med besøkende utenfor, og antall besøkende bare økte utover dagen. Søndag var det enda trangere om plassen.

Undertegnede, som dekket messa for tredje gang, har til gode å se så mye folk i hallene. Dessverre oppgir ikke arrangøren besøkstall slik vi er vant til på messene hjemme i Norge.

MYE FOLK: På lørdag og søndag var det lange køer for å komme inn på messa.

MYE FOLK: På lørdag og søndag var det lange køer for å komme inn på messa. Foto: Handeland, Petter

Windy er som vanlig på plass i Düsseldorf. På standen er humøret på topp, og tre båter shinet for anledningen. Karl Audun Skretteberg, markedssjef i Windy Boats, forteller om mye folk og mange interesserte.

PENT: Pene båter er det mange av, men denne MAN-motoren måtte vi bare ta et bilde av.

PENT: Pene båter er det mange av, men denne MAN-motoren måtte vi bare ta et bilde av. Foto: Handeland, Petter

- Vi har ikke signert noen kontrakter enda, men vi har hatt noen hektiske dager, forteller han muntert.

Visa er den samme hos Marex, som har fire båter utstilt. Mye folk, ingen salg - men godt humør.

- Messa er en investering og en god anledning til å bygge merkevare og vise Europa hva vi kan, sier Espen Aalrud i Marex Boats. Espen forteller videre at folk ofte bestemmer seg for å handle etter messa og fram mot våren, og er derfor ikke veldig bekymret for det fraværende salget.

Markedssjef Geir Moen hos Hydrolift bekrefter bare det vi har hørt hos de andre:

- Folk sitter nok litt på gjerdet akkurat nå.

Men med et europeisk forhandlernett på plass, tror han Hydrolift har stort potensial også utenfor Norge.

På standen viser de fram nyheten S-28 og råtassen C-24R.

Nyhetene fra messen vil bli publisert her på Vimennbåt.no.

Les også:

Nyhet på Boot: To folkenyheter fra Jeanneau

Nyhet på Boot: Ny innstegsmodell fra Sea Ray

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning