Galeon 700 Raptor

Polsk superluksus

Galeon lanserer sin største yacht hittil. 70-foteren får navnet 700 Raptor.

Publisert Oppdatert

At et polsk verft skulle slenge seg inn i kampen om luksusyachtkundene var det ikke mange som forventet for bare få år siden. Det har likevel Galeon gjort. Nå er de på jakt etter kundene til merker som Sunseeker, Fairline og Azimut. Deres ferskeste våpen i kampen er denne 70-foteren.

I fjor lanserte de en 64-foter på båtmessen i Düsseldorf. Allerede da svirret ryktene om at en enda større båt var på vei, og nå viser det seg altså at det stemte. 700 Raptor er en ekte luksusyacht, med skinn og treverk hvor enn du snur deg. Den moderne designen går igjen i hele båten, og det er ikke vanskelig å forestille seg at man kan trives om bord her.

Les også:

Pass på at du blir sett

Du kan leie fjordens feteste båt

Også med flybridge

Under dekk finner du tre doble lugarer. Alle med eget bad, selvfølgelig. Bak førerplassen er det plassert en liten salong, og polakkene har også funnet plass til en bar på styrbord side. Beveger du deg noen trappetrinn ned, finner du to digre salonger plassert på hver side av båten. Det gigantiske soltaket sørger for nok lys i salongen, og glassdørene akter gjør at enda mer av naturen slipper inn i salongen.

Båten er selvfølgelig utstyrt med jollegarasje, så det er mulig å komme inn i trange havner.

Dersom du liker å sitte ute og styre, vil båten også kunne leveres med flybridge. Skydeck-varianten, som Galeon kaller den, har ikke blitt bygget enda. Derfor finnes det ingen bilder av båten med denne løsningen, men i bildegalleriet over kan du se noen 3D-skisser som viser hvordan det vil bli seende ut.

Dyrt ekstrautstyr

Fremdriften står to MAN-dieseler for. Forskjellige motoriseringer er tilgjengelig. Minste alternativ er to 1100-hestere, mens det største alternative gir deg 3000 hestekrefter, fordelt på to motorer, å kontrollere.

Prisen for båten her til lands er på snaue 16 millioner kroner. Legger du på en drøy million, får du flybridgeversjonen. Med disse prisene, kan Galoen 700 Raptor regnes som det reneste røverkjøpet i denne klassen. Det virker likevel som om polakkene har planer om å hente fortjenesten sin et annet sted - nemlig på ekstrautstyret. Vil du ha radio og CD-spiller på gjesterommet? 13 787 kroner, takk! Hva om du vil at gjestene dine skal kunne se på TV i senga? En 19-tommers LCD-TV skal de ha vanvittige 27 427 kroner for.

Blir Galeon 700 for liten? Sjekk disse superyachtene:

Verdens største superyacht

Norskdesignet superyacht

Superyacht med miljøfokus

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning