Mazarin 72

Mazarin 72: Yachtbølge fra nord

Mazarin 72 bygges i Rostock. Men design og utrustning er det middelhavsschwung over.

Publisert Oppdatert

Den luksuriøse motoryachten Mazarin 72 fikk verdenspremiere under båtmessen Boot 2008 i Düsseldorf. På tross av utseendet, kommer Mazarin 72 verken fra noe stort middelhavsverft eller en eksotisk gulfstat. Nei da, Mazarin bygger sine båter med utgangspunkt i Rostock i Nord-Tyskland.

Den første båten er allerede overlevert til kunde, men det er første gang Mazarin 72 vises i full offentlighet. Bak de særegne linjene, skjuler det seg en 24 meter lang yacht med komfort og plass som skal tilfredsstille de mest kresne båtkundene. To MAN-dieseler på til sammen 2200 hk sørger for toppfart på 30 knop.

Under dekk er det modernismen som råder. Her er det stål, kirsebærtre, lyst stoff og ditto skinn som dominerer interiøret. Mazarin hevder at elegante detaljløsninger viser at båten er et ekte tysk høyteknologi-produkt. Eksempelvis elektrisk justerbart bord i salongen, elektrisk skyvedør akter og LCD-TV som forsvinner opp og ned av TV-skapet. Under dekk finner du en eier- og en VIP-lugar, samt to mer ordinære gjestekabiner. Dessuten er det plass til to gedigne bad. Utvendig finner du hydraulisk gangvei, hydraulisk badeplattform, klimaanlegg, ferskvannsanlegg, LCD-TV i alle kabiner, vaskemaskin og tørketrommel. Alle de småtteriene som gjør livet om bord så enkelt, så enkelt.

Synes du det blir litt ugreit med en 72-foter, er det håp i vente. Underveis er nemlig en lillebror: Mazarin 62. Den er foreløpig på skissestadiet, men kanskje neste år?

Tekniske data
  • Lengde: 23,9 m
  • Bredde: 5,35 m
  • Dypgående: 1,6 m (halv belastning)
  • Drivstofftank: 4300 l
  • Vanntank: 800 l
  • Vekt: 40 t (halv belastning)
  • www.mazarin.de

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning