Lowrance:

Lowrance satser på billigplotter

Lowrance er på banen med en ny og rimelig instrumentserie.

RIMELIG: Lowrance sin nye kombiserie satser på pris.
RIMELIG: Lowrance sin nye kombiserie satser på pris. Foto: Produsentbåt
Publisert Oppdatert

Den nye produktserien fra Lowrance lover at maken til skjermkvalitet skal du lete lenge etter. Vel, Lowrance har i alle fall brukt det siste året til å utvikle flere nye navigasjonsprodukter, med komplette nettverksløsninger.

Uten nettverk

Den nye Mark og Elite-serien er derimot helt enkle ekkolodd, kartplottere og kombiplottere uten muligheter for nettverkstilkoblinger, og kompletterer på den måten Lowrance-produktspekteret for denne sesongen. Elite og Mark-seriene skal ha fått internasjonale prisnominasjoner for både beste bilde, ytelse og "mest for pengene". Mark- og Elite-serien er i følge importøren Pronav i Egserund ment å være enkle, rimelige produkter uten muligheter for nettverksløsninger. De skal passe for alle typer mindre fritidsbåter, kanskje spesielt åpne båter.

Dagslys

Det meste er nytt i Elite-serien. Her er det hentet idéer fra både Lowrances dyrere HDS-serie og fra kombiproduktene til søsterselskapet Northstar. Felles er en 5-tommers SolarMAX 256-fargers TFT-display med 480 x 480 pikslers oppløsning, som skal gjøre denne skjermen godt lesbar i direkte sollys. Den innebygde GPS-antennen har16 kanaler, men plotteren har også mulighet for tilkobling av ekstern antenne.

Bakoverkompatibel

Den nye braketten ser slik ut.
Den nye braketten ser slik ut. Foto: Produsentbåt

Elite-seriens ekkoloddvariant har innebygd ekkoloddmodul, 83/200kHz, som skal gi detaljert presentasjon av bunn- og fiskedetaljer - samt vanntett kartluke og innebygd Navionics bakgrunnskart. Ekstra navigasjonskart på micro-SD kan kjøpes separat (Navionics Gold). Det skal også være enkelt å skifte ut fra eldre modeller Lowrance og Eagle - samme størrelse på kassen og samme plugger. Prisen er fra vel 5 575 kroner.

Markserien

Den nye Mark-serien er 5-tommers sort/hvitt ekkolodd med ulike svingere. LED-belysning er noe av det som skal gjøre serien unik. Bakgrunnslysningen kombinert med 480 x 480 piksler SuperTwist LCD gjør denne brukbar både dag og natt. Ellers har den samme funksjoner som Elite-serien med den nye menystrukturen, hurtigbraketten og innebygde ekkoloddmodul. Serien kommer i to modeller og koster fra 2 325 kroner.

Mark-serien.
Mark-serien. Foto: Produsentbåt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning