Sikkerhet om bord

Klar med nattkamera for fritidsflåten

Båtelektronikkprodusenten Raymarine kan gjøre natt til dag med sine nye termiske kameraer.

Publisert Oppdatert

Raymarine viste for første gang her i landet den nye T-serien termiske kameraer, under årets store båtmesse "B åter i sjøen 2010" på Kadettangen i Sandvika. Vi har tatt en første kikk på systemet.

Først

T-serie termiske kamera skal, ut fra hva vi kan se, være det første som kan integreres med multifunksjonsskjermer her til lands.

Dette er noe som dermed åpner nye muligheter for vanlige båtbrukere. Denne teknologien har tidligere gjerne vært i hendene på yrkesbrukerne, og prisen der etter.

Fra Flir

Teknologien er henten fra FLIR, verden største produsent av termiske kameraer for maritim bruk. FLIR kjøpte for ikke lenge siden Raymarine, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at det blir Raymarine-systemene som blir prioritert.

Rask

Poenget med termisk kamera er muligheten til å se objekter på og i sjøen - selv i stummende mørke. Dette kan gjøre navigasjonen enklere og tryggere. Dersom uhellet skulle være ute og du får en mann over bord-situasjon, har termiske kamera ofte vist seg å være den raskeste løsningen for å finne en person i sjøen.

Bakoverkompatibel

T-serien kan integreres med multifunksjonsskjermer. T-serien kan kobles til Raymarines E-serie HybridTouch og G-serie med både bildevisning og full kontroll av alle funksjoner direkte fra skjermen, uten behov for ekstra betjeningsenhet.

Integrering

Dette skal gi den samme sømløse integrasjonen av det termiske kameraet som for kartplotter, ekkolodd og radar. Det kan også leveres separat kontrollenhet ved bruk i et større system, eller brukt med andre multifunksjonsskjermer med video-inngang.

Fire modeller

Raymarine T-serie termiske kamera består av fire modeller; T300, T350, T400 og T450. Endelig pris for kamerane er ikke satt, kommer i forbindelse med markedslanseringen.

For mer inforamsjon: www.belamarin.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen