DAME Awards

Her er årets beste båtgadget

Et nattkamera stakk av med prisen for årets utstyr på årets METS-messe.

Flir
Dame
Flir Dame Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Det nederlandske selskapet FLIR lager nattkameraer, og deres nyeste modellserie, M-626L, stakk av med den gjeveste prisen på årets store utstyrsmesse i Amsterdam.

Juryen var ikke bare imponert over ytelsene til kameraet, men også designet, muligheten for nettverkstilkobling og det faktum at kameraet er lett å installere som originalutstyr.

Den nye serien skal gjøre det enklere å orientere seg i de mørkere timene av døgnet. De har vi som kjent en del av her til lands, spesielt på denne årstiden. Derfor kan dette være en sikkerhetsdetalj som kan redde liv i høstmørket.

Kameraet kontrolleres ved hjelp av en fjernkontroll som kan plasseres fritt i båten. Det skal være mulig å snu kameraet i alle retninger, og dermed ha full oversikt.

Vi har ikke hatt anledning til å prøve dette systemet på vannet, men den tyske bilprodusenten BMW bruker den samme teknologien i noen av sine modeller. Der fungerer det upåklagelig, og gjør nattkjøring til en mye sikrere aktivitet. Derfor tviler vi ikke på at systemet vil vise seg å være nyttig også på sjøen.

Les også:

Polsk superluksus

Denne er skuddsikker og synkefri

Her er julegaven til far

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning