Hydrolift C-31

Design i sentrum

Den ser pen ut, går fort, har god komfort og koster skjorta. Velkommen om bord i Hydrolift C-31.

Publisert Oppdatert

Hydrolift C-31 har et velbalansert, vakkert og stilig ytre; en design det er lagt både tid og ressurser i. Et sølvgrått fargevalg både på skuteside og i interiøret pynter opp. Det samme gjør ståldetaljer som fotstøtte, dashbord, badeplattform og rekker. At detaljene er eksklusive, finner vi ut under dekk: Det er ikke hver dag vi støter på et toalett i karbon.

Vi trenger heller ikke å titte lenge under motorlokket for å forstå at Hydrolift mener alvor. To Yanmar-dieseler på til sammen 540 hk, sørger for at dette går unna. Drøyt 55 knop, for å være mer presis.

Sportslig førerplass

På tross av fartspotenisalet er komfort et stikkord i C-31. Dette er en stor fartsbåt, der 2-3 personer kan nyte mer enn en langhelg om bord uten at det blir slitsomt.

Plassmessig er båten selvsagt trang til en 31-foter å være, med lav takhøyde i kabinen og begrenset køyeplass, men så er det også fartsfylte dagsturer med høy "show "-faktor som er hovedbruksområdet.

På vei ut av havna finner vi oss til rette i cockpit. Stilige alcantaratrukkede benker og behagelige førerstoler gir nødvendig komfort. Det samme gjør en tilstrekkelig solseng over motorkassen. Og hvilken førerposisjon: Sportslig kald og snobbete, men likefullt oversiktlig, gjennomtenkt og brukervennlig.

Kreftene kjennes

Med Kosterøyene og Skagerrak til babord, og en nordlig bris styrbord, er det tid for å kjenne på egenskapene. Dieselmaskinene på til sammen 540 hk er ikke spesielt besluttsomme, men når båten kommer ut av vannet, kjennes kreftene i hver fiber om bord.

Vi bykser oss fram over små bølgetopper og merker hvordan 55,5 knop merkes i magen. Likevel er det som om båten trygler om mer: Skroget danser uanstrengt, virker tørt med sine to step, og er mer enn klar for 20 knop til.

Størrelsen til tross er det mye sportslighet å spore i Hydrolift, både når det kommer til trimutslaget og håndtering. Det skal uansett mye til for å sjenere passasjerene på akterbenken. Båten er nemlig stødig nok til å tilby en "søndagsfølelse" som gjør bruksområdet større enn for en ren fartsbåt.

Tekniske data: Hydrolift C-31

  • Lengde: 9,70 m
  • Bredde: 2,50 m
  • Vekt: 2300 kg
  • Køyer: 3
  • Driv.tank: 490 l
  • Motor: 2xYanmar 6LP 270 hk diesel
  • Pris testbåt: 2 760 000 kr
  • www.hydrolift.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning