Båter i sjøen 2011

Her er Italias grommeste

Sterk italiensk representasjon til høstens store båtmesse.

NYHET: Atlantis 48 er en av flere spennende nyheter fra designfokuserte, italienske verftet.
NYHET: Atlantis 48 er en av flere spennende nyheter fra designfokuserte, italienske verftet. Foto: Italmarin
Publisert Oppdatert
HIGH END: Daglig leder i Italmarin AS, Petter Nystrøm, merker en oppgang i salget av båter over 2 millioner kroner. Såkalte high-end båter selger for tiden bedre enn de rimeligere ""folkebåtene"" rundt 20 fot.
HIGH END: Daglig leder i Italmarin AS, Petter Nystrøm, merker en oppgang i salget av båter over 2 millioner kroner. Såkalte high-end båter selger for tiden bedre enn de rimeligere ""folkebåtene"" rundt 20 fot.

Ikke alle i båtbransjen opplever et tregt marked for tiden: Italmarin AS i Drammen har merket en økning i salget av nye og brukte båter mellom to og fem millioner kroner.

Nå stiller Azimut, Atlantis og Absolute-importøren med fem båter over 40 fot under messen Båter i Sjøen til helga.

- Fornying er nøkkelen til suksess i dagens båtmarked, mener daglig leder i Italmarin, Petter Nystrøm, i en pressemelding fra firmaet.

Som NRK meldte i sin nyhetssak om båtmarkedet nylig opplever småbåtprodusentene stillere tider enn ventet foran årets messehøydepunkt, "Båter i Sjøen 2011".

Båtfolket har blitt skremt av økonomiske nedgangstider, og selv om renta er spådd lav i lang tid fremover, er kjøpelysten begrenset - i hvert fall for båter mellom 20-30 fot.

Over to millioner

For når man passerer to millioner kroner, er kjøperne tilbake, ifølge Italmarins daglige leder, Petter Nystrøm.

- Vi merker en pågang både på nye og brukte båter i millionklassen. De som har midler til rådighet vet de kan gjøre gode kjøp i et presset bruktmarked, og de fleste av våre kunder viser seg å ha penger på bok, forteller den autoriserte bruktbåtmegleren.

Nyheter viktig

Nyheter og nylanseringer blir desto viktigere for produsentene når markedet generelt er tregt, mener Nystrøm.

- Trender og design er essensielt for mange båtkjøpere, og flere kjøper derfor nye båter fordi de ikke finner noe som tilfredsstiller dem i bruktmarkedet. Produsenter som evner å fornye seg fortløpende stiller derfor sterkere i kampen om storbåtkundene, mener Nystrøm.

De tre A-ene

På "Båter i Sjøen 2011" i Sandvika stiller Italmarin AS med nyheter fra premium-produsentene Atlantis og Absolute: De to sportslige HT-søstrene Atlantis 44 med 2 x D6 370, og Atlantis 48 med strak aksling 2 x Cummins 600 hk, samt den voluminøse flybridgebåten Absolute 43 Fly med IPS 600.

Fra verdens største luksusbåtgruppe, Azimut-Benetti, har importøren med seg Azimut 40 S med 2 x Cummins 480 og Azimut 47 Fly med 2 x CAT C9.

Utstillingen starter 1. og avsluttes 4. september 2011.

Se også:

ABSOLUTT: Absolute 43 ble lansert på Dusseldorf-messen i vinter og vises for første gang i Norge.
ABSOLUTT: Absolute 43 ble lansert på Dusseldorf-messen i vinter og vises for første gang i Norge. Foto: Italmarin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning