Lowrance 2014

Gode Lowrance-nyheter

Lowrance stiller med flere gode nyheter til høsten, med blant annet auto-routing.

CHIRP: Elite-7 CHIRP er nå klar fra Lowrance.
CHIRP: Elite-7 CHIRP er nå klar fra Lowrance.
Publisert Oppdatert

Navico-gruppen som står bak både Lowrance, Simrad Yachting og B&G, har satt seg som mål å introdusere minst én nyhet hver måned. Så langt med god margin. Og når de ikke introduserer nye produkter, klarer de likevel å fornye produktene ved hjelp av programvare, slik at de får nye funksjoner.

Men kort oppsummert stiller Lowrance med tre modeller denne sommeren: Elite-7 CHIRP, Elite-5 CHIRP og Elite-3x, i tillegg til noen viktige oppdateringer på nettverksplotterne sine.

Fargeekkolodd til sort/hvitt-pris

Lowrance Elite-3x blir det første 3,5-tommers fargeekkoloddet, til sort/hvitt pris ifølge importøren Pronav, som ellers slår fast at Elite-3x blir det første fargeekkoloddet på markedet til samme pris som dagens rimeligste sort/hvitt ekkolodd.

Elite-3x har et 3,5-tommers LED-display og bredbåndsekkolodd, og leveres komplett med hurtigbrakett og skimmer-type hekksvinger for 83- og 200-kHz-frekvenser. Elite-3x «All Season»- pakken er beregnet på året-rundt fiske, inkludert isfiske, og skal passe perfekt for utleiebåter.

Pakken inneholder Elite-3x ekkolodd med bæreveske, 7-ampers batteri og lader, hekksvinger med sugekopp, isfiskesvinger samt to oppbevaringsbokser for fiskekroker, agn mm. Prisen ser ut til å lande på rundt 2 875 kroner.

CHIRP på plass

ELITE-3X: Et kompakt alternativ.
ELITE-3X: Et kompakt alternativ.

Elite CHIRP er basert på eksisterende Elite HDI serie. Alle Elite- seriene er enkeltstående produkter, ikke nettverksprodukter. Man kan velge rene kartplottere, kombinerte enheter med ekkolodd og ned-skanning funksjon eller kun ekkolodd med ned-skanning.

Med CHIRP-funksjon har den ordinære ekkoloddfunksjonen blir betydelig forbedret. Et ordinært ekkolodd har faste sendepulser mens med CHIRP kan du innenfor samme sendepuls sveipe over et bredt spekter av frekvenser, og dermed oppnå betydelig bedre skilleevne.

Elite-7 CHIRP og Elite-5 CHIRP leveres som kombi eller som rent ekkolodd. Disse er noe dyrere enn HDI serien, som fortsatt blir å finne i butikkene en stund fremover.

Auto-routing

I tillegg til nye produkter så har nettverksmodellene HDS Gen2 og HDS Touch seriene fått ny programvare (v. 3.0), som blant annet innebærer følgende nye funksjoner:

ELITE-3X: All season-varinten kommer med veske og batteri.
ELITE-3X: All season-varinten kommer med veske og batteri.

Auto-ruting ved bruk av Navionics Platinum+, Nav+ og NavUpdate kartbrikker. Du kan dermed automatisk få laget den korteste og sikreste ruten fra A til B, med utgangspunkt i tilgjengelig kartdata og fartøyinnstillinger.

Easy-ruting ved bruk av C-MAP MAX-N+ kart ble tilgjengelig fra juli i år. De som allerede har kjøpt MAX-N kart vil få anledning til å oppdatere kartene gratis innen 31.desember i år.

Easy-ruting er det samme som Auto-ruting, man får opp den korteste og sikreste ruten fra A til B med utgangspunkt i tilgjengelig kartdata, men i tillegg vil ruten vises i fargene grønn, gul og rød farge for å indikere hva som er sikkert, potensielt ufarlig og potensielt farlig

Videre kan du nå også vise Navionics og C-MAP-kart samtidig i hvert sitt skjermbilde, noe som kan være en fordel med tanke på at disse to kartleverandørene har hver sine kvaliteter.

LES OGSÅ:

Her er Lowrance Elite 5

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning