Fartsrekord over 500 m og én nautisk mil

Flygende franskmenn

Trimaranen "Hydroptère" har forbedret sine ville fartsrekorder over 500 meter og på én nautisk mil.

Foto: Guilain GRENIER
Publisert Oppdatert

Helt siden april 2007 har Alain Thébault og hans mannskap vært raskest i verden i kategori D, både over 500 meter og over en nautisk mil.

Det er de fremdeles, og nå blir de enda vanskeligere å slå, for de har forbedret begge verdensrekordene sine. De nye rekordene er:

Over én nautisk mil: 43,15 knop*, dvs. 80 km/t (gjennomsnittsfart)

Over 500 meter: 46,20 knop*, dvs. 85 km/t (gjennomsnittsfart)

Les også:

Nordens tøffeste båtrace

De vellykkede rekordforsøkene fant sted ved stranden Napoléon de Port-Saint-Louis-du-Rhône, i 13,9 sekundmeters vind fra nordvest og 0,6 meters bølger.

Christophe Simian fra World Sailing Speed Record Council var til stede under målingene.

0,6 m bølger var for mye

Alain Thébault og hans nåværende mannskap - Jean-Mathieu Bourgeon, François Brillant, François Cazala, Damien Colegrave, Jérémie Lagarrigue, Adrien Lombard, Sébastien Stéphant og Jacques Vincent - var godt fornøyde med denne "treningsøkta", selv om de ikke klarte å slå den absolutte verdensrekorden over 500 meter på vann uansett fremkomstmiddel, mest på grunn av det lille som var av bølger.

- Vi hadde gode nok meteorologiske forhold til å forbedre våre egne rekorder, men dessverre holdt det ikke til å slå den absolutte fartsrekorden over 500 meter. Bølgene tvang oss til å "tøyle" båten noe, uttalte kaptein Thébault etter at de nye verdensrekordene var et faktum.

Amerikansk kiter raskest i verden

Den offisielle verdensrekorden over 500 meter til vanns uten motor, ble satt av den amerikanske kitesurferen Robert Douglas tidligere i år, og er på 49,84 knop/92,3 km/t. Og fremkomstmidlene var altså seilbrett og drage!

"Hydroptère" og mannskapet har tidligere klart en toppfart på 52,86 knop, dvs. ca. 98 km/t. Neste mål nå er å klare 50 knop eller mer i gjennomsnitt over 500 meter.

* Med forbehold om at World Sailing Speed Record Council (WSSRC) godkjenner målingene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning